Otpušteni zaposlenici Tvitera koji su javno "prozvali" Ilona Maska

Agencije
Foto: Ilustracija

Najmanje tri zaposlenika Tvitera, koji su prvobitno "preživjeli" masovno otpuštanje radne snage, dobili su otkaze zbog javnog "prozivanja" svog novog šefa Ilona Maska.

Jedan od njih je Erik Fronhofer, koji je odgovorio na tvit Ilona Maska u kojem se novi vlasnik platforme izvinio korisnicima zbog sporosti Android aplikacije Tviter u mnogim zemljama. Zaposlenik je tvrdio da je jedan podatak koji je naveo Mask netačan, a potom ga je šef upitao za tačan podatak, kao i šta je on uradio da "popravi" Tviter za Android koji je "užasno spor".

Fronhfer je naveo nekoliko razloga sporosti Tvitera.

"Prvo, napumpan je funkcijama koje se malo koriste. Drugo, akumulirali smo godine tehnološkog duga te smo birali brzinu i funkcije ispred performansi. Treće, provodimo dosta vremena čekajući odgovor mreže. Razmjena tvitova je nastavljena, a jedan korisnik je poručio Fronoferu da je trebao informisati svog šefa privatno.

"Možda je on trebao postavljati pitanja privatno. Možda je trebao koristiti Slack ili e-mail ", odgovorio je zaposlenik.

Nakon toga je Mask takođe putem Tvitera saopštio da je Fronhofer otpušten.

Zaposlenik je za Forbs izjavio da nije dobio nikakvu informaciju od Tvitera te da se njegov laptop "jednostavno ugasio". Dodao je da "više niko nikome ne vjeruje u kompaniji", kao i da su ljudi prije Maskovog dolaska bili "otvoreniji i slobodni da kritikuju, što danas nije slučaj".

Otkaz je dobio i Ben Leib, koji je odgovorio Masku na isti tvit te mu poručio da "ne zna o čemu priča", a iz sličnog razloga je otpuštena i Saša Solomon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana