Отпуштени запосленици Твитера који су јавно "прозвали" Илона Маска

Агенције
Foto: Илустрација

Најмање три запосленика Твитера, који су првобитно "преживјели" масовно отпуштање радне снаге, добили су отказе због јавног "прозивања" свог новог шефа Илона Маска.

Један од њих је Ерик Фронхофер, који је одговорио на твит Илона Маска у којем се нови власник платформе извинио корисницима због спорости Андроид апликације Твитер у многим земљама. Запосленик је тврдио да је један податак који је навео Маск нетачан, а потом га је шеф упитао за тачан податак, као и шта је он урадио да "поправи" Твитер за Андроид који је "ужасно спор".

Фронхфер је навео неколико разлога спорости Твитера.

"Прво, напумпан је функцијама које се мало користе. Друго, акумулирали смо године технолошког дуга те смо бирали брзину и функције испред перформанси. Треће, проводимо доста времена чекајући одговор мреже. Размјена твитова је настављена, а један корисник је поручио Фроноферу да је требао информисати свог шефа приватно.

"Можда је он требао постављати питања приватно. Можда је требао користити Slack ili e-mail ", одговорио је запосленик.

Након тога је Маск такође путем Твитера саопштио да је Фронхофер отпуштен.

Запосленик је за Форбс изјавио да није добио никакву информацију од Твитера те да се његов лаптоп "једноставно угасио". Додао је да "више нико никоме не вјерује у компанији", као и да су људи прије Масковог доласка били "отворенији и слободни да критикују, што данас није случај".

Отказ је добио и Бен Леиб, који је одговорио Маску на исти твит те му поручио да "не зна о чему прича", а из сличног разлога је отпуштена и Саша Соломон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана