Koji automobil se najčešće vidi u filmovima?

GS
Koji automobil se najčešće vidi u filmovima?

Carwow je pretraživao sjvetske filmske baze podataka u potrazi za automobilom koji se najviše pojavljivao u filmovima.

U mnogim većim bioskopskim hitovima automobil igra glavnu ili sporednu ulogu. Koji modeli se najčešće koriste? Analiza filmskih baza podataka IMDB-a i IMCDB-a-a pokazuje da je pobednik pomalo neugledni američki model Ford Crown Victoria, prenosi Revija HAK.

Ford je takođe marka koja se najčešće pojavljuje na filmskom platnu. Čak 10.363 primerka je prikazano u igranim filmovima – više od bilo koje druge marke automobila. Ford Crown Victoria se pojavio na ekranu ukupno 1019 puta. Razlog?

Verzija ovog Forda je bila najčešće korišćeni model policijskog automobila u Sjedinjenim Državama između 1997. i 2013. godine. Na drugom mjestu je marka Chevrolet, a slijede Mercedes-Benz, Fiat, Volkswagen, Toyota, Dodge, BMW, Cadillac i Jeep.

Od njemačkih automobila, S klasa je najčešća u filmovima te se u bazama podataka pominje 758 puta. BMW serije 5 sledi na drugom mjestu sa 650 filmskih pojavljivanja, a na trećem mjestu je BMW serije 3 sa 642 pojavljivanja u svjetskim filmskim produkcijama, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana