Maroko i Hrvatska idu dalje, Belgija otpala

D.K.
Maroko i Hrvatska idu dalje, Belgija otpala

DOHA - Reprezentacije Maroka i Hrvatske sa sedam, odnosno pet osvojenih bodova plasirale su se u osminu finala Svjetskog prvenstva iz grupe F.

Izabranici Zlatka Dalića odigrali su bez golova protiv Belgije u meču trećeg kola, dok je Maroko slavio protiv Kanade sa 2:1.

Odličan meč viđen je u duelu "kockastih" i selekcije Roberta Martineza. Falili su samo golovi, ali je uzbuđenja itekako bilo.

U prvom poluvremenu nakon jedne greške Janika Fereira Karaska i faula nad Andrejom Kramarićem sudija Entoni Tejlor je pokazao na bijelu tačku, ali je nakon intervencije VAR-a poništio odluku, jer se Dejan Lovren našao u ofsajdu prije nego što je načinjen prekršaj. Borba se rasplamsala u drugom poluvremenu.

Četiri odlične šanse za Belgiju imao je Romelu Lukaku. Najprije u 61. minutu kada je sa peterca pogodio stativu.

Dva minuta kasnije još bolja prilika za centarfora "crvenih đavola", ali je sa par metara glavom prebacio prazan gol.

U drugom susretu ove grupe Maroko je savladao Kanadu sa 2:1.

Sva tri gola viđena su u prvom dijelu. Afrička selekcija povela je pogotkom Hakima Zijeha u četvrtom minutu nakon greške, odnosno lošeg ispucavanja golmana Kanađana Milana Borjana.

Na 2:0 povisio je Jusuf En Nesiri. Igrao se 23. minut. Pogodak za Kanađane, ustvari je autogol Najefa Agera iz 40. minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana