Veliki hendikep za Igokeu: Bez Nakića do kraja sezone

Milan Zubović
Veliki hendikep za Igokeu: Bez Nakića do kraja sezone

LAKTAŠI - Problemi sa povredama košarkaša koji su pratili trenera Igokee Dragana Bajića od početak priprema za ovu sezonu sada su samo pojačani.

Bajić se nadao da će se Mario Nakić vrlo brzo vratiti na parket nakon što je dobio udarac u koljeno tokom utakmice Lige šampiona protiv Nimburka, ali od toga nema ništa, potvrđeno je “Glasu Srpske”. Naime, mladi košarkaš, sin legendarnog Ive Nakića, pokidao je ligament koljena pa mu predstoji operacija i dug postoperativni oporavak. Praktično, za njega je ova sezona vrlo vjerovatno završena mada još nije ni počela kako treba. Momak koji je u Laktaše stigao iz Real Madrida igra na poziciji krila i na tri utakmice ABA lige prosječno je bilježio 14,7 poena, 8,7 skokova, 1,7 asistencija, te 2,3 ukradene lopte tokom 29 minuta na parketu.

- Kontrolni snimci u Beogradu isti su kao i oni koji su obavljeni u Banjaluci i potvrdili su naše najcrnje sumnje. Nadali smo se da povreda neće biti teška, ali nažalost jeste. Marija sada očekuje operacija i višemjesečni oporavak. Kada će ponovo na parket, teško je bilo šta reći jer su prognoze nezahvalne u ovakim slučajevima. Žao mi je što se to desilo jer je dobar momak, odličan igrač, pravi profesionalac koji se odlično pokazao do sada. Nadam se da ga povreda neće omesti i da će nastaviti svoj košarkaški put kada se oporavi. Znamo da je njemu najteže, ali tu smo uz njega i ima svu našu pomoć i podršku te mora znati da nije kraj svijeta - rekao je tim menadžer Igokee Siniša Kovačević.

Dodao je da trenutno ne razmišljaju o dovođenju zamjene.

- Povreda nas je zatekla i ne razmišljamo da dovedemo nekoga. Imao dovoljno širok roster i neki momci koji su imali manje minuta sada će dobiti priliku pa ćemo vidjeti kako će se stvari dalje odvijati - kazao je Kovačević.

Nakić je sa Igokeom potpisao trogodišnji ugovor sa željom da se dokaže na velikoj sceni. Real ga je slao na pozajmice u Ostende i Andoru, ali to nije ispalo kako je očekivao, pa je odlučio da napusti Španiju i okrene novi list. Ponikao je u mlađim kategorijama Zemuna, potom je igrao za pionire Partizana u kojem je njegov otac Ivo ostavio veliki trag kao član zlatne generacije koja je 1992. godine osvojila Kup evropskih šampiona.

Septembra 2015. prešao je u Real kojeg je vodio do titule šampiona juniorske Evrolige 2019. godine kada je proglašen za najboljeg igrača turnira. Za seniorski tim Reala debitovao je 25. juna 2018. protiv Gran Kanarije, ali se nije nametnuo tadašnjem treneru Pablu Lasu. Rođen je 14. juna 2001. godine i ima pravo nastupa za reprezentacije Hrvatske i Srbije, s obzirom da mu je otac Hrvat, a majka Srpkinja. Navodno je bliže prihvatanja poziva da bude dio “orlova”, ali još nije donio konačnu odluku.

Najteža iskušenja

Dva izuzetno teška ispita na domaćem terenu očekuju Igokeu iduće sedmice. Prvo će u ponedjeljak od 18 časova ugostiti Crvenu zvezdu u petom kolu ABA lige. Domaćin ima skor 3-1 i drži petu poziciju na tabeli dok isti učinak imaju Budućnost, Zadar i FMP. Zvezda ima učinak 3-0, ali i utakmicu manje. Dva dana kasnije od 18:30 biće domaćin Bilbau u trećem kolu Lige šampiona. Igokea je u FIBA takmičenju upisala pobjedu i poraz dok španski tim ima dva trijumfa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana