Велики хендикеп за Игокеу: Без Накића до краја сезоне

Милан Зубовић
Велики хендикеп за Игокеу: Без Накића до краја сезоне

ЛАКТАШИ - Проблеми са повредама кошаркаша који су пратили тренера Игокее Драгана Бајића од почетак припрема за ову сезону сада су само појачани.

Бајић се надао да ће се Марио Накић врло брзо вратити на паркет након што је добио ударац у кољено током утакмице Лиге шампиона против Нимбурка, али од тога нема ништа, потврђено је “Гласу Српске”. Наиме, млади кошаркаш, син легендарног Иве Накића, покидао је лигамент кољена па му предстоји операција и дуг постоперативни опоравак. Практично, за њега је ова сезона врло вјероватно завршена мада још није ни почела како треба. Момак који је у Лакташе стигао из Реал Мадрида игра на позицији крила и на три утакмице АБА лиге просјечно је биљежио 14,7 поена, 8,7 скокова, 1,7 асистенција, те 2,3 украдене лопте током 29 минута на паркету.

- Контролни снимци у Београду исти су као и они који су обављени у Бањалуци и потврдили су наше најцрње сумње. Надали смо се да повреда неће бити тешка, али нажалост јесте. Марија сада очекује операција и вишемјесечни опоравак. Када ће поново на паркет, тешко је било шта рећи јер су прогнозе незахвалне у оваким случајевима. Жао ми је што се то десило јер је добар момак, одличан играч, прави професионалац који се одлично показао до сада. Надам се да га повреда неће омести и да ће наставити свој кошаркашки пут када се опорави. Знамо да је њему најтеже, али ту смо уз њега и има сву нашу помоћ и подршку те мора знати да није крај свијета - рекао је тим менаџер Игокее Синиша Ковачевић.

Додао је да тренутно не размишљају о довођењу замјене.

- Повреда нас је затекла и не размишљамо да доведемо некога. Имао довољно широк ростер и неки момци који су имали мање минута сада ће добити прилику па ћемо видјети како ће се ствари даље одвијати - казао је Ковачевић.

Накић је са Игокеом потписао трогодишњи уговор са жељом да се докаже на великој сцени. Реал га је слао на позајмице у Остенде и Андору, али то није испало како је очекивао, па је одлучио да напусти Шпанију и окрене нови лист. Поникао је у млађим категоријама Земуна, потом је играо за пионире Партизана у којем је његов отац Иво оставио велики траг као члан златне генерације која је 1992. године освојила Куп европских шампиона.

Септембра 2015. прешао је у Реал којег је водио до титуле шампиона јуниорске Евролиге 2019. године када је проглашен за најбољег играча турнира. За сениорски тим Реала дебитовао је 25. јуна 2018. против Гран Канарије, али се није наметнуо тадашњем тренеру Паблу Ласу. Рођен је 14. јуна 2001. године и има право наступа за репрезентације Хрватске и Србије, с обзиром да му је отац Хрват, а мајка Српкиња. Наводно је ближе прихватања позива да буде дио “орлова”, али још није донио коначну одлуку.

Најтежа искушења

Два изузетно тешка испита на домаћем терену очекују Игокеу идуће седмице. Прво ће у понедјељак од 18 часова угостити Црвену звезду у петом колу АБА лиге. Домаћин има скор 3-1 и држи пету позицију на табели док исти учинак имају Будућност, Задар и ФМП. Звезда има учинак 3-0, али и утакмицу мање. Два дана касније од 18:30 биће домаћин Билбау у трећем колу Лиге шампиона. Игокеа је у ФИБА такмичењу уписала побједу и пораз док шпански тим има два тријумфа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана