Šesto izdanje Ultra treila: Jahorina domaćin najboljim trkačima

G.S.
Šesto izdanje Ultra treila: Jahorina domaćin najboljim trkačima

ISTOČNO SARAJEVO - Tradiciono, šesto po redu, izdanje Jahorina Ultra treila, biće održano 25. i 26. jula, a ostalo je još dan da se prijave svi zainteresovani za učešće na ovoj veoma zanimljivoj i popularnoj manifestaciji.

Do sada je na adresu organizatora stiglo više od 260 prijava takmičara koji će trčeći treil stazama pokušati da obezbijede što bolji plasman i osvoje ITRA bodove. Zainteresovani mogu da se prijave putem linka https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1188. Prijave za volontere su takođe moguće i to putem linka https://jahorinatrial.com/sample-page/.

Poznate su i rute za sve četiri discipline, odnosno staze u dužini od 14, 23, 49 i 88 kilometara koje su izmijenjene u odnosu na prošlu godinu, odnosno poboljšane su markacije dok je start i cilj kod hotela “Vučko”.

Takođe, predstavljen je i izgled startnog paketa u kojem će svi učesnici dobiti posebno dizajnirane majice, rukave, bandane i startni broj. Istovremeno, organizatori svim takmičarima preporučuju da za smještaj izaberu upravo hotel “Vučko” koji je za sve učesnike ovogodišnjeg Jahorina Ultra treila obezbijedio posebne cijene i uslove.

Ambasador ovogodišnjeg izdanja Jahorina Ultra treila je svjetski poznati treil trkač Jovica Spajić koji će takođe boraviti na Jahorini, održati predavanje, te razmijeniti iskustva sa svim učesnicima manifestacije.

Što se tiče takmičara, poželjno je da svi oni imaju iskustvo u kretanju planinskim okruženjem, a u zavisnosti da li biraju “mini” (14 km), “midi” (23 km), “maksi” (49 km) ili “ultra” (88 km) stazu, moraju da posjeduju solidnu ili izvrsnu fizičku kondiciju, kao i prikladnu obuću i odjeću za kretanje po šumskim i zemljanim putevima te planinarskim stazama, odnosno dodatnu opremu za trke na kojima je organizator propisao kao obaveznu.

Na ovaj način Jahorina je ponovo postala centar dešavanja, posebno nakon što je nedavno obogaćena ponuda i za ljetnu sezonu u čemu je događaj kakav je Jahorina Ultra treil, zauzeo posebno mjesto zbog svoje atraktivnosti, a Jahorini je uveliko porasla popularnost i tokom ljetnog perioda.

“Glas Srpske” jedan je od medijskih pokrovitelja ovogodišnjeg izdanja Jahorina Ultra treila.

Nagradni fond

Organizator ovogodišnjeg takmičenja Jahorina Ultra treila obezbijedio je pristojan nagradni fond za najuspješnije na sve četiri trke. On iznosi pet hiljada maraka za one najspretnije i najbrže, ali i obezbijeđeno učešće na partnerskim trkama Kapadokija Ultra treil, 100 milja Istre, te Ultra treil Vipava vali, trke koje su članice svjetskog treil tura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana