Republika Srpska prva u Novom Sadu

Vedran Gajić
Republika Srpska prva u Novom Sadu

Banjaluka - Kadetska reprezentacija Republike Srpske trijumfovala je na 30. memorijalnom turniru “Stevan Nešticki” koji je minulog vikenda održan u Novom Sadu.

U finalnom meču su izabranici selektora Slavoljuba Stojanovića pobijedili favorizovani tim Partizana rezultatom 2:1.

Pehar pobjedniku uručio je predsjednik Fudbalskog kluba Vojvodina Ratko Butorović. Najbolji strijelac turnira bio je kapiten reprezentacije Republike Srpske Fedor Predragović i on je jedan od najzaslužnijih za prvo mjesto, dok je najbolji golman njegov saigrač Darko Dejanović.

- Prezadovoljan sam igrom i pobjedom na turniru. Naša selekcija je pokazala kako treba da se bori za dres sa grbom Republike Srpske - rekao je trener kadetske selekcije Radomir Popović.

On ističe da je konkurencija bila izuzetno jaka.

- Naša reprezentacija igrala je u grupi sa Vardarom kojeg smo savladali sa 2:0 i sa Vojvodinom koju su dobili sa minimalnih 1:0. Naši dječaci su zaista sve zadivili na turniru pokazavši da Srpska ima potencijal i da ne treba brinuti za svoju fudbalsku budućnost. Ova generacija je napravila veliki uspjeh u izuzetno jakoj konkurenciji, pored šampiona Srbije Partizana, kao i jakih ekipa Crvene zvezde, Osijeka i Vojvodine - dodao je Popović.

Još je rekao su kadeti RS zadivili i fudbalske stručnjake na turniru.

- Za pojedine naše reprezentativce raspitivali su se velikani srpskog fudbala Crvena zvezda i Partizan, ali i ljudi iz Osijeka, Vojvodine... - zaključio je Popović.

Lukić i Popović

Za najbolju “6” koju je na svojim leđima nosio Stevan Nešticki i koji likom i stilom na njega podsjeća, proglašen je reprezentativac Srpske Nikola Lukić. Da je u potpunosti dominirala na ovom turniru selekcija RS govori podatak da je za najboljeg trenera izabran Radomir Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana