Rekord regionalnog brenda u Banjaluci

Dejan Kondić
Rekord regionalnog brenda u Banjaluci

BANjALUKA - Najmasovniji sportski događaj u Banjaluci, odnosno Republici Srpskoj minulog vikenda bili su “Majski dani odbojke” u organizaciji Odbojkaškog kluba Inova.

Manifestacija koja je u subotu u banjalučkoj sportskoj dvorani “Centar” okupila više od 1.000 odbojkašica iz Republike Srpske, odnosno FBiH i Srbije održana je po 12. put i ponos je Inovinog sistema, svojevrsni regionalni brend. U razgovoru za “Glas Srpske” prvi čovjek Banjalučanki Dario Savović otkrio je da je oboren rekord po broju učesnika. 

- Ponosni smo. Okupiti više od 1.000 djevojčica i tako oboriti rekord, govori puno. Ekipe su učestvovale u tri kategorije, a rekordan broj ekipa bio je u kategoriji 2011/12, čak 62 ekipe. Takmičenje se odvijalo i u kategorijama 2013/14. i 2015/16. godište. Cilj manifestacije je promocija zdravog života i bavljenje sportom - rekao je Savović. 

Mladi sportski radnik ponosan je na rezultate mlađih kategorija Inove koje su i ove sezone ostvarile sjajne rezultate. 

- Nije lako svake godine izboriti plasman na finalne turnire, a mi smo i ove godine to uspjeli sa pionirkama i juniorkama. To govori o kvalitetu rada u klubu, na šta sam ponosan - istakao je Savović.

Prvi tim, u sezoni iza nas, u posljednjem kolu ostao je bez elite. Od naredne sezone Inova će se ponovo takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske. 

- Naredne sezone u Prvoj ligi Srpske kostur prvog tima činiće pionirke i kadetkinje. To je izazov za sve nas u klubu jer je došlo do smjene generacija. Poznati smo kao klub koji dolazi do seniorskih rezultata sa sopstvenim kadrom, tako da je pred nama period stvaranja novih šampiona. Ponosni smo na dosadašnje seniorke koje su imale zavidne rezultate i podigle ljestvicu novim generacijama. Takođe, četiri naše prvotimke potpisale su svoje prve profesionalne ugovore sa klubovima iz regije, na šta smo takođe ponosni kao klub - dodao je Savović.

Podrška 

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpke i grad Banjaluka i ovaj put podržali su “Majske dane odbojke”. Manifestaciju je otvorila savjetnik gradonačelnika Mirna Savić - Banjac.

- Ovaj veliki sportski događaj je prepoznatljiv ne samo u Banjaluci nego i šire. Grad Banjaluka pružio je podršku i za ovogodišnje “Majske dane odbojke”. Sve čestitke čelnim ljudima Inove za uspješnu organizaciju ove manifestacije - poručila je Savić - Banjac. 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana