Mladi džudisti iz Drvara osvojili pet medalja na međunarodnom takmičenju

Srna
Foto: Srna

DRVAR - Mladi džudisti iz Drvara izborili su se za pet medalja na Međunarodnom džudo kupu u Prijedoru.

Trener Džudo kluba "Drvar" Dunja Balaban rekla je Srni da je prvo zlato za Drvar osvojila sedmogodišnja Mila Šobot, koja je u nekoliko borbi sa čistim iponom došla do najsjajnijeg odličja.

"Srebrenim odličjem u veoma teškom finalu okitio se jedanaestogodišnji Zoran Trninić, dok su bronzu osvojili Ana Krneta (8), Lena Šobot (12) i Saša Rodić (13)", istakla je Balabanova.

Ona je napomenula da su se prvi put predstavili na takmičenju i da nije bilo opterećenja prilikom osvajanja medalja.

"Učestvovali smo u nekoliko strosnih kategorija. Cilj nam je bio da prikažemo djeci sistem takmičenja, bodovanja, da razbijemo tremu i budemo malo spremniji za neki od narednih kupova", rekla je Balabanova.

Postignuti uspjeh za mlade Drvarčane je, kako kaže njihov trener, vjetar u leđa da se vrijedno radi na pripremama za sljedeći mjesec kada je u planu učešće Džudo kluba "Drvara" na Prvenstvu Federacije BiH u Sarajevu.

Džudo klub u Drvaru postoji tek četiri mjeseca, gdje besplatno treniraju djeca uzrasta do 14 godina. Džudo školu aktivno pohađa oko 50 djece. Treniraju ih Dunja i David Balaban - višestruki prvak BiH, osvajač Balkanske medalje u džudou, te učesnik evropskih i svjetskih takmičenja.

Balabanova je zahvalila roditeljima koji nesebično podržavaju njihov rad, kao i opštini Drvar koja pruža podršku i pomoć klubu.

"Mi ćemo se truditi da u Drvar donesemo još puno medalja sa raznih takmičenja", istakla je Balabanova.

Deveti Međunarodni džudo kup održan je tokom proteklog vikenda u Prijedoru.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana