Institucionalna podrška važna za sportske organizacije

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA  - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je danas u Banjaluci da je sa finalistima košarkaškog Kupa Srpske u muškoj i ženskoj kategoriji razgovarala o institucionalnoj podršci, koja je vrlo značajna sportskim organizacijama, kao i o stanju u sportu, daljim planovima, te epidemiološkim mjerama.

Davidovićeva je, nakon sastanka kojem je prisustvovala predsjednik Srpske Željka Cvijanović, izrazila zadovoljstvo jer je ženska košarka posljednjih godina u ekspanziji.

"Sa nama su danas i predstavnici košarkaškog kluba Igokea, koji je naš najbolji košarkaški klub koji nas predstavlja na regionalnom nivou, ali i na najbolji mogući način promoviše Republiku Srpsku u oblasti sporta", rekla je Davidovićeva novinarima.

Ona je zahvalila sportistima što su se odazvali pozivu, te izrazila uvjerenje da će u narednom periodu biti još sličnih sastanaka.

Predstavnik Košarkaškog kluba (KK) "Bratunac" Miloš Šarenac zahvalio je Cvijanovićevoj i Davidovićevoj za iskazanu podršku, te istakao da je to pokazatelj da republičke institucije poštuju sportske organizacije i da očekuje nastavak saradnje.

Košarkaš KK "Leotar" iz Trebinja Marija Kešeljević rekla je da joj je bila čast prisustvovati sastanku, te izrazili žaljenje što nije mogla da dođe cijela ekipa.

Košarkaš KK "Igokea" Stefan Fundić i trener KK "Orlovi" Dragana Svitlica zahvalili su za iskazanu podršku, te izrazili nadu da će doprinijeti postizanju još boljih rezultata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana