Fudbaleri Borca danas počinju pripreme bez dvojice fudbalera: Mirić i Volkov na izlaznim vratima

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca danas počinju pripreme bez dvojice fudbalera: Mirić i Volkov na izlaznim vratima

BANjALUKA - Fudbaleri Borca poslije skoro dvomjesečne pauze izazvane pandemijom virusa korona započeće sa treninzima, a sigurno je da na njima neće biti dvojice fudbalera iz Srbije, Marka Mirića i Vladimira Volkova.

Mirić je bez saglasnosti kluba napustio Banjaluku i sa porodicom otišao u Srbiju, dok je Vladimir Volkov dobio dozvolu da posjeti roditelje. Bivši fudbaler Crvene zvezde i Lokerena ugovor sa “crveno-plavima” ima do juna 2021. godine, a Volkovu za nešto više od mjesec dana, ali su vrlo male šanse da njih dvojica i naredne sezone budu članovi kluba iz “Platonove”.

- Nikom nije jasno zašto je to trebalo Miriću, koji je bio u Banjaluci, sve do prije desetak dana, a onda je bez dozvole odlučio da ode. Nije na meni da odlučujem o tome, ali će sigurno protiv njega biti podnesen disciplinski postupak. Volkov je tražio dozvolu da ide, dali smo mu saglasnost, ali sada ako želi da se vrati mora da ide u karantin. Vidjećemo u narednim danima kakav će biti njihov status i da li će ubuduće uopšte biti naši članovi. Sve će zavisiti i šefa stručnog štaba Vlade Jagodića, koji će odlučiti da li se uklapaju u njegovu koncepciju - naglasio je direktor Borca Dejan Lukendić.

Još je nepoznato da li će se Premijer liga biti nastavljena jer je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zabranilo održavanje sportskih događaja do 1. jula.

- Naš klub će prihvatiti odluku koju donese savez, ali bojim se da je kasno za nastavak sezone. Igrači su više od dva mjeseca bez treninga i teško će biti nadoknaditi sve propušteno. Ono što je u svemu dobro da se konačna odluka mora dostaviti u Evropsku fudbalsku federaciju do 25. maja, tako da ćemo brzo znati na čemu smo - nastavio je Lukendić.

Već je poznato da će fudbaleri trenirati od danas i  to u grupama.

- Treniraće tri grupe od po osam igrača i sa njima će biti šef stručnog štaba, trener, fizioterapeut, ljekar. U jednoj grupi će biti maksimalno 12 ili 13 ljudi. Pridržavaćemo se svih preporuka nadležnih institucija, ali smatram daje bolje da se već sada okrenemo pripremama za narednu sezonu, ali i saniranju minusa na svim poljima, koji su izazvani korona virusom - dodao je Lukendić.

Novi predsjednik 29. maja?

Skupština Borca održaće se 29. maja i to baš na dan kada je Borac 1992. godine osvojio svoj jedini evropski trofej, Mitropa kup. Ono što sve ljubitelje fudbala sigurno zanima da li se na njoj sa mjesta predsjednika kluba povući Vico Zeljković, koji je u međuvremenu postao prvi čovjek Fudbalskog saveza Republike Srpske.

- Po tom pitanju još nije donesena konačna odluka, ali je jasno da Zeljković sada ima mnogo više obaveza, koje je veoma teško uskladiti. U narednim danima biće poznato više detalja - naglasio je direktor Borca Dejan Lukendić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana