Borčevi stranci “preživljavaju” na različite načine: Kućni treninzi i kratke šetnje

Siniša Kotaraš
Borčevi stranci “preživljavaju” na različite načine: Kućni treninzi i kratke šetnje

BANjALUKA - Prekid fudbalske Premijer lige BiH zbog pandemije virusa korona i odluka čelnika Borca da svi igrači moraju ostati na okupu najviše problema napravili su strancima.

U premijerligašu sa Gradskog stadiona nastupa pet fudbalera iz Srbije, koji se tretiraju kao stranci. Nije im, naravno, svejedno, jer su im porodice daleko, ali se pridržavaju dobijenih uputstava s nadom da će ova situacija biti brzo prevaziđena.

Jedan od onih, kojem je, vjerovatno, najteže je Vladimir Volkov, koji u gradu na Vrbasu živi sam.

- Tačno sam u duplom problemu, niti imamo treninge, niti mogu kući u Beograd. Mislim, svi smo u istoj situaciji, ali ovi koji su oženjeni i imaju decu bar nisu sami, a ja se o svemu moram sam da brinem. Međutim, situacija je takva da zahteva striktno pridržavanje svih pravila i mi moramo da je poštujemo.
Smanjio sam kretanje i nastojim da kućnim vežbama koliko-toliko održim bar minimum fizičke spreme. Samo da se ovo što pre završi, da ne bude žrtava, a sporta i fudbala će biti. Trenutno, zdravlje je najvažnije - poručio je Volkov.

Za razliku od njega, iskusni defanzivac, najbolji fudbaler Borca, Marko Jovanović u Banjaluci je sa suprugom i dvije kćerke pa mu vrijeme ipak mnogo brže prolazi.

- Onaj ko ima malu decu zna da uz njih nikada nije dosadno. Dok se čovek pobrine za jednu, na red dolazi druga i tako redom.
Naravno, nije nam svejedno, moramo da se čuvamo, nedostaju nam izlasci i šetnje, ali je zdravlje na prvom mestu. Radim po uputstvima stručnog štaba i nadam se skoroj normalizaciji života na ovim prostorima - rekao je Jovanović.

Ljubimac banjalučkih navijača Almedin Ziljkić odskora je u braku pa mu je ipak nešto lakše da “ubije” vrijeme.

- Šta ću, kod kuće provodim najveći deo dana i zaista se ne sećam kada sam ovoliko čitao i gledao kojekakve TV serije. Povremeno izađemo u šetnju, pored Vrbasa ima zaista lepo šetalište, ali izbegavamo gužvu. Dobili smo i taj program rada u zatvorenom i maksimalno ga se pridržavam. Uz to, kako mi i supruga voli fudbal, igramo ga u stanu pa nam vreme ipak nekako prolazi - tvrdi Ziljkić.

 

NAJBOLjE ZA SVE

Trener Borca Vlado Jagodić u svakodnevnom je kontaktu sa igračima i kaže da je potpuno svjestan da im nije lako, ali da je tako najbolje za sve.

- U ovom trenutku najpametnije im je da budu tu gdje su. Postoje indicije da bi liga mogla da se nastavi i zato nam je najbolje da imamo sve igrače na okupu. Znam da bi voljeli da odu svojim porodicama, ali... U svakodnevnom smo kontaktu sa svim igračima, čuvamo se i čekamo kada će sve ovo proći - naglasio je Jagodić.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana