RK Borac m:tel pomjerio meč da rukometaši i navijači Sloge mogu da iftare

N.N.
Foto: N.N.

Iz Rukometnog kluba Borac m:tel pristali su na pomjeranje termina prvenstvene utakmice sa Slogom iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja kako bi njihovi igrači i navijači mogli da iftare, a potom dođu na utakmicu. Banjalučani su pokazali sportski duh i na ovaj sjajan gest su se odlučili na dan kada je "crveno-plavi" tim postao prvak Evrope 1976. godine.

Klub iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja dopisom je zatražio da se pomjeri utakmica Premijer lige BiH na šta su Banjalučani pokazali da sport nije samo puko takmičenje nego da je on nešto mnogo više od toga. Lider bh. šampionata je odlučio da sportskom rivalu izađe u susret i iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja su se javno zahvalili Banjalučanima na ovom gestu.

"Kada to nisu htjele komšije iz Bugojna,jesu Banjalučani!!! Na zahtjev uprave rukometnog kluba Sloga upućen prema RK Borac da se utakmica 23. kola Premijer lige BiH između RK Sloga i RK Borac odigra u pomjerenom terminu od onoga predviđenog po propozicijama RS BiH, a sve u cilju radi Ramazanskog blagdana i iftara, utakmica koja se trebala igrati u 19 časova zvanično će biti odigrana u 20:45 kako bi svi postači mogli na miru iftariti i stići na vrijeme na utakmicu", piše na "Facebook" stranici Sloge i dodaje se:

"Sjajan gest Banjalučana na čelu sa direktorom Bojanom Ljubišićem i trenerom Mirkom Mikićem koji su izjavili da im je veliko zadovoljstvo igrati u Gornjem Vakufu Uskoplju, a pogotovo što su tribine ispunjene, rukomet se i igra radi publike i rado ćemo izići u susret da se utakmica igra u 20.45. Rukovodstvo kluba RK Sloga zahvaljuje se RK Borac, koji je upravo na današnji dan postao prvak Evrope. Nije teško biti gospodin, 20.04.2022. U 20.45 dočekajmo šampiona BiH u ispunjenoj dvorani".

Na današnji dan RK Borac je postao prvak Evrope 1976. godine i to je najveći uspjeh u istoriji kluba, ali i sporta u gradu na Vrbasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana