Fudbaleri Sloge nisu uspjeli da se plasiraju u završnicu Kupa BiH: Prvi gol raspršio snove

Darko Pašagić
Fudbaleri Sloge nisu uspjeli da se plasiraju u završnicu Kupa BiH: Prvi gol raspršio snove

MOSTAR - Fudbaleri Sloge nisu uspjeli da se prvi put u klupskoj istoriji plasiraju u finale Kupa BiH, pošto su u revanš susretu polufinala poraženi na gostovanju kod Zrinjskog u Mostaru sa 0:3.

Iako su se prije revanš susreta nadali da poslije 0:0 u prvom duelu odigranom na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči mogu nešto više, Dobojlije u tome nisu uspjele. Držali su se izabranici Vlade Jagodića hrabro do 40. minuta kada je Silvio Ivanković pogodio mrežu Elvira Trake za 1:0. Desilo se to u samom finišu prvog dijela susreta i sigurno je da je to negativno djelovalo na goste, koji u nastavak utakmice nisu ušli onako kako su zamišljali. Iskusni Mostarci su to znali da kazne i pogocima Marija Ćužea u 57. i Nardina Mulahusejnovića u 63. minutu stignu do ubjedljivog trijumfa.

- Prvo poluvrijeme smo dobro parirali, nije se moglo očekivati da ćemo doći ovdje i napasti Zrinjski, ali nije bilo ni razloga.

Imali smo rezultat 0:0 koji je trebalo da ostane do poluvremena, jer bi tada Mostarci postali nervozni. Primili smo pogodak nekoliko minuta prije kraja prvog dijela i onda je nastao veliki problem. Iskontrolisali su igru i sačekali nekoliko kontranapada - naglasio je Jagodić.

Prema riječima iskusnog stručnjaka, ovo neće umanjiti vrijednost dobrih rezultata Dobojlija ove sezone. 

- Iskreno mi živimo svoj san, nije niko ni očekivao da ćemo doći do polufinala. Vidjeli smo šta znači igrati polufinale, zadovoljan sam što je ovo rast jedne grupe koja će od ljeta činiti mnogo jaču Slogu. Imamo Kup Republike Srpske gdje ćemo vjerovatno izboriti finale, cilj nam je da osvojimo taj trofej. U prvenstvu smo stalno između trećeg i šestog mjesta. Naravno, ovo je visok rezultat. Nije bilo potrebe da primimo onako treći gol, da namještamo ofsajd zamku, a jedan igrač da ostane. To se ne smije, moramo biti ozbiljni. Kad smo već propustili prvo poluvrijeme i nismo odradili ono što je trebalo, onda je poraz neminovan - nastavio je Jagodić.

Ova dva tima ponovo će na teren sutra od 18 časova, kada će u 27. kolu Premijer lige Sloga u Modriči ugostiti Zrinjski. Biće to njihov peti okršaj ove sezone.

- Praktikujemo video-analize i sve ostale stvari, ali za ovu sljedeću utakmicu to nećemo raditi. Previše utakmica u kratkom periodu. Nadam se da ćemo doživjeti da pobijedimo Zrinjski. Ne prijetim, ali u svakom slučaju želim da odigramo dobru utakmicu. Pokušaćemo da ostanemo neporaženi što bi za nas bio dobar rezultat - dodao je Jagodić.

ZRINjSKI 3 (1)

SLOGA (D) 0 (0)

Strijelci: 1:0 Ilinković u 40, 2:0 Ćuže u 57, 3:0 Mulahusejnović u 63. minutu.

Stadion: "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru.

Gledalaca: 1.800.

Sudija: Admir Musić (Hrasnica) 6,5.

Žuti kartoni: Ilinković (Zrinjski), Varga (Sloga, Doboj).

Igrač utakmice: Mario Ćuže (Zrinjski) 7,5.

ZRINjSKI: Karačić 7, Barišić 7, Mulahusejnović 7,5, Ćuže 7,5 (od 74. minuta Tičinović -), Bradarić 7 (od 70. minuta Savić -), Ilinković 7,5 (od 55. minuta Ramić 7), Šunjić 7, Memija 7, Korda 7, Abudrahimi 7 (od 55. minuta Malekinušić 7), Bilbija 7 (od 70. minuta Ivančić -). Trener: Željko Petrović.

SLOGA (DOBOJ): Trako 6, Nikolić 6 (od 82. minuta Perković -), Predragović 6 (od 67. minuta Brnović -), Božičković 6 (od 67. minuta Tahrić -), Popara 6 (od 46. minuta Mrzić 6), N. Dujaković 6, Milanović 6, Kvesić 6 (od 67. minuta Batar -), Grabež 6, Mrkaić 6, Varga 6. Trener: Vlado Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana