Polufinale LŠ: Lična bitka Tomasa Tuhela

Glas Srpske
Polufinale LŠ: Lična bitka Tomasa Tuhela

MINHEN - Polufinale Lige šampiona nudi nam klasik nad klasicima. Okršaj Bajerna iz Minhena i madridskog Reala. “Kralj” je favorit, ali ko smije da potcijeni Bavarce?

Domaća ekipa nada se, pod Tomasom Tuhelom, spasavanju sezone u elitnom klupskom takmičenju. Bajern je ostao bez titule u Bundesligi i rano ispao u njemačkom kupu, no u klubu ipak vjeruju da mogu osvojiti najvažniji trofej koji postoji u Evropi.

Atmosfera u “Zebner štrase” nije na najvišem nivou. Izjave Ulija Henesa na račun Tomasa Tuhela ozbiljno su pokvarile ambijent pred najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone, o čemu pišu maltene svi njemački mediji. Za razliku od nekih ranijih slučajeva, novinari su ovoga puta stali na stranu trenera, otvoreno zaključivši kako legendarni fukcioner polako postaje “teret za Bajern”. Henes je, između ostalog, rekao kako Tuhel ne može dodatno da unaprijedi najtalentovanije igrače Bajerna, što je jedan od glavnih razloga za njegov odlazak.

Sam Tuhel javno je rekao da je duboko uvrijeđen kao trener. Biće mu to sigurno dodatni motiv da pokuša da priredi iznenađenje i da, kao otpisan, on otpiše Real. U tome bi trebalo da mu pomogne Hari Kejn. Engleski centarfor daje golove iz utakmice u utakmicu i definitivno će predstavljati najveću prijetnju madridskom timu. Tuhel će biti lišen usluga povrijeđenih Kingslija Komana, Konrada Lajmera, Bune Sara i Matijasa de Lihta, roviti su i Serž Gnabri, Džamal Musijala, Leroj Sane i Dajo Upamekano. S druge strane, Real dolazi pun samopouzdanja u Minhen, nakon što je izbacio favorizovani Mančester siti. U La Ligi, Anćelotijev tim je sredio Barselonu i grabi prema tituli pa se može u potpunosti posvetiti Ligi šampiona. Italijanski stručnjak ima problem zbog bolesti Rodriga koji je sporan za ovu utakmicu, ali tu je Vinisijus koji svaku priliku objeručke koristi. David Alaba i Tibo Kurtoa povrijeđeni su već duže vrijeme, a izostaće i “požutjeli” Danijel Karvahal.

U drugom polufinalu, u srijedu, sastaju se Borusija Dortmund i PSŽ. Domaća ekipa ostvarila je impresivan uspjeh plasmanom među četiri najbolja tima u Evropi. “Žuto-crni” moraće odigrati perfektnu utakmicu na svom stadionu kako bi s dobrim rezultatom dočekali revanš. PSŽ je bio već otpisan protiv Barselone, međutim crveni karton sve je na kraju promijenio. Sada Parižani vide sebe kao favorite za nastup u finalu, ali moraju to opravdati na terenu. Kao i uvijek, mnogo toga će zavisiti od Kilijana Mbapea. Oba meča počinju u 21 čas.

Kros

Toni Kros je prije deset godina napustio Bajern i to dok je Bavarce vodio Pep Gvardiola. Kros je, kako sam tvrdi, namjeravao ostati u Minhenu, ali su se stvari zakomplikovale prilikom pregovora s bavarskim klubom i tek je tada počeo razmišljati o odlasku.

- O Realu sam počeo razmišljati tek kada su propali pregovori s Bajernom o obnavljanju ugovora. Kada smo osvojili titulu Svjetskog šampiona u Brazilu, odlučio sam da nastavljam u Real Madridu - rekao je Kros.

Real Madrid je Bajernu platio oko 25 miliona evra za realizaciju transfera i po mnogima to je do dan-danas jedan od najboljih transfera “kraljevskog kluba”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana