Полуфинале ЛШ: Лична битка Томаса Тухела

Глас Српске
Полуфинале ЛШ: Лична битка Томаса Тухела

МИНХЕН - Полуфинале Лиге шампиона нуди нам класик над класицима. Окршај Бајерна из Минхена и мадридског Реала. “Краљ” је фаворит, али ко смије да потцијени Баварце?

Домаћа екипа нада се, под Томасом Тухелом, спасавању сезоне у елитном клупском такмичењу. Бајерн је остао без титуле у Бундеслиги и рано испао у њемачком купу, но у клубу ипак вјерују да могу освојити најважнији трофеј који постоји у Европи.

Атмосфера у “Зебнер штрасе” није на највишем нивоу. Изјаве Улија Хенеса на рачун Томаса Тухела озбиљно су поквариле амбијент пред најважнију утакмицу досадашњег дијела сезоне, о чему пишу малтене сви њемачки медији. За разлику од неких ранијих случајева, новинари су овога пута стали на страну тренера, отворено закључивши како легендарни фукционер полако постаје “терет за Бајерн”. Хенес је, између осталог, рекао како Тухел не може додатно да унаприједи најталентованије играче Бајерна, што је један од главних разлога за његов одлазак.

Сам Тухел јавно је рекао да је дубоко увријеђен као тренер. Биће му то сигурно додатни мотив да покуша да приреди изненађење и да, као отписан, он отпише Реал. У томе би требало да му помогне Хари Кејн. Енглески центарфор даје голове из утакмице у утакмицу и дефинитивно ће представљати највећу пријетњу мадридском тиму. Тухел ће бити лишен услуга повријеђених Кингслија Комана, Конрада Лајмера, Буне Сара и Матијаса де Лихта, ровити су и Серж Гнабри, Џамал Мусијала, Лерој Сане и Дајо Упамекано. С друге стране, Реал долази пун самопоуздања у Минхен, након што је избацио фаворизовани Манчестер сити. У Ла Лиги, Анћелотијев тим је средио Барселону и граби према титули па се може у потпуности посветити Лиги шампиона. Италијански стручњак има проблем због болести Родрига који је споран за ову утакмицу, али ту је Винисијус који сваку прилику објеручке користи. Давид Алаба и Тибо Куртоа повријеђени су већ дуже вријеме, а изостаће и “пожутјели” Данијел Карвахал.

У другом полуфиналу, у сриједу, састају се Борусија Дортмунд и ПСЖ. Домаћа екипа остварила је импресиван успјех пласманом међу четири најбоља тима у Европи. “Жуто-црни” мораће одиграти перфектну утакмицу на свом стадиону како би с добрим резултатом дочекали реванш. ПСЖ је био већ отписан против Барселоне, међутим црвени картон све је на крају промијенио. Сада Парижани виде себе као фаворите за наступ у финалу, али морају то оправдати на терену. Као и увијек, много тога ће зависити од Килијана Мбапеа. Оба меча почињу у 21 час.

Крос

Тони Крос је прије десет година напустио Бајерн и то док је Баварце водио Пеп Гвардиола. Крос је, како сам тврди, намјеравао остати у Минхену, али су се ствари закомпликовале приликом преговора с баварским клубом и тек је тада почео размишљати о одласку.

- О Реалу сам почео размишљати тек када су пропали преговори с Бајерном о обнављању уговора. Када смо освојили титулу Свјетског шампиона у Бразилу, одлучио сам да настављам у Реал Мадриду - рекао је Крос.

Реал Мадрид је Бајерну платио око 25 милиона евра за реализацију трансфера и по многима то је до дан-данас један од најбољих трансфера “краљевског клуба”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана