Ćurguz: Ulica ne smije da rješava klupske probleme

Darko Dragičević
Ćurguz: Ulica ne smije da rješava klupske probleme

DOBOJ - Zoran Ćurguz više nije trener Sloge. Dobojski klub je raskinuo saradnju sa trenerom koji ih je uveo u viši rang, a dosadašnji stručnjak je razočaran ovom odlukom.

Ćurguz se treći put vratio kao trener u ovaj klub sa kojim je pravio veoma dobre rezultate i imao je ugovor na tri godine.

-Uložio sam sebe u ovaj projekat Sloge. Kada sam preuzeo ekipu ona je bila na 12. poziciji u Prvoj ligi Republike Srpske, a na kraju smo došli do drugog mjesta što nam je na kraju i donijelo istorijski plasman u Premijer ligu BiH. Iako smo bili novajlije odigrali smo odlično sedam kola i bili smo na trećoj poziciji. To ističem jer sam do tog momenta obavljao zajedno trenersku i menadžersku funkciju u klubu- ističe Ćurguz.

Upravo tada se desio potez koji je po sada već bivšem treneru urušio sve napravljeno na startu debitantske sezone.

-Nakon toga došlo je do "mudrog poteza" uprave koja je imenovala sportskog direktora koji nije imao nikakve reference za to mjesto. Doveden je kafedžija i tada su krenuli problemi u igračkom kadru. Izgubio sam povjerenje tima i timski duh koji nas je krasio i to se osjetilo na rezultatima. Do tog momenta u sedam kola mi smo osvojili 14 bodova  a nakon toga smo u 16 kola uzeli samo devet. Napominjem da sam nakon poraza od Željezničara već nudio ostavku, ali ona nije prihvaćena. Zatim je sportski direktor dao ultimatum da u klubu može ostati on ili ja. Prinuđen sam da odem. Smatram da smo imali taj potencijal, jer niko ne može da očekuje da novajlija u ligi izbori opstanak 10 kola prije kraja. Međutim klupski problemi ne smiju da se rješavaju na ulici što je sad bio slučaj. Ovo je prvi put da sam u karijeri dobio otkaz-objasnio je dosadašnji trener.

Ćurguz ističe da je čvrsto vjerovao u opstanak, te poželio sve najbolje u nastavku šampionata.

-Ponosan sam na ono što sam uradio sa ekipom u proteklom periodu. Pri tome ne mislim samo na seniore već i mlađe kategorije gdje smo okuli veliki broj mališana i imali odlične rezultate. Zahvaljujem se stručnom štabu, igračima i predsjedniku Miroslavu Kršiću na saradnji i želim im da ostvare cilj a to je opstanak. - naveo je Ćurguz.

Pokušali smo stupiti u kontakt i sa čelnicima Sloge, ali se oni nisu javljali na poziv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana