Ћургуз: Улица не смије да рјешава клупске проблеме

Дарко Драгичевић
Ћургуз: Улица не смије да рјешава клупске проблеме

ДОБОЈ - Зоран Ћургуз више није тренер Слоге. Добојски клуб је раскинуо сарадњу са тренером који их је увео у виши ранг, а досадашњи стручњак је разочаран овом одлуком.

Ћургуз се трећи пут вратио као тренер у овај клуб са којим је правио веома добре резултате и имао је уговор на три године.

-Уложио сам себе у овај пројекат Слоге. Када сам преузео екипу она је била на 12. позицији у Првој лиги Републике Српске, а на крају смо дошли до другог мјеста што нам је на крају и донијело историјски пласман у Премијер лигу БиХ. Иако смо били новајлије одиграли смо одлично седам кола и били смо на трећој позицији. То истичем јер сам до тог момента обављао заједно тренерску и менаџерску функцију у клубу- истиче Ћургуз.

Управо тада се десио потез који је по сада већ бившем тренеру урушио све направљено на старту дебитантске сезоне.

-Након тога дошло је до "мудрог потеза" управе која је именовала спортског директора који није имао никакве референце за то мјесто. Доведен је кафеџија и тада су кренули проблеми у играчком кадру. Изгубио сам повјерење тима и тимски дух који нас је красио и то се осјетило на резултатима. До тог момента у седам кола ми смо освојили 14 бодова  а након тога смо у 16 кола узели само девет. Напомињем да сам након пораза од Жељезничара већ нудио оставку, али она није прихваћена. Затим је спортски директор дао ултиматум да у клубу може остати он или ја. Принуђен сам да одем. Сматрам да смо имали тај потенцијал, јер нико не може да очекује да новајлија у лиги избори опстанак 10 кола прије краја. Међутим клупски проблеми не смију да се рјешавају на улици што је сад био случај. Ово је први пут да сам у каријери добио отказ-објаснио је досадашњи тренер.

Ћургуз истиче да је чврсто вјеровао у опстанак, те пожелио све најбоље у наставку шампионата.

-Поносан сам на оно што сам урадио са екипом у протеклом периоду. При томе не мислим само на сениоре већ и млађе категорије гдје смо окули велики број малишана и имали одличне резултате. Захваљујем се стручном штабу, играчима и предсједнику Мирославу Кршићу на сарадњи и желим им да остваре циљ а то је опстанак. - навео је Ћургуз.

Покушали смо ступити у контакт и са челницима Слоге, али се они нису јављали на позив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана