Slučaj Slovakinje sa amnezijom pronađene na Krku i dalje pod velom misterije

Tanjug
Foto: Agencije

ZAGREB - Iako su hrvatski istražni organi za samo 10 dana uspješno okončali identifikaciju žene pronađene na ostrvu Krku, koja je izugubila pamćenje i potvrdili da je riječ o Slovakinji Danieli Dani Adamcovoj (57), taj slučaj je i dalje pod velom misterije.

Zagrebački portal 24sata piše danas da nedostaju odgovori na najmanje pet pitanja i podsjećaju na svjedočenje mladića sa Krka, koji im je ispričao da je žena došla u lokalni kafić i ponudila 100 kuna da je odvedu brodom do teško pristupačne uvale. Ona tog 11. septembra nije imala amneziju i sudeći prema svemu znala je ko je.

Kako je ispričao Stiv, konobar iz kafića u koji je ušla Slovakinja, ona je sa sobom imala ruksak i on je pronađen s praznim novčanikom, bez dokumenata. Ali mladić se sjeća i da je imala još jednu platnenu torbu i mobilni, koji nije pronađen. Rekla im je čak i svoje ime.

-Ma siguran sam da je imala mobilni i da je radio. Držala ga je u ruci u kafiću i tipkala nešto... Ali tad uopšte nije bila u odjeći u kojoj je pronađena -  ispričao je Stiv.

Na osnovu razgovora sa ovim konobarom i njegovim prijateljem, portal konstatuje da je Slovakinja slagala bar dve stvari, da živi u Birmingenu u Velikoj Britaniji i da ima dogovor da se na Krku sastane sa nekim prijateljima, koji očito nije postojao. Pitanje koje se postavlja, piše portal kako to da je Dana u subotu znala ko je, a u nedjelju više nije. Uzroci njene amnezije mogli bi da budu razni.

Ona je i dalje u riječkoj bolnici na Sušaku. Pamćenje joj se, izgleda, zasad nije vratilo.

-Ova žena govori, tečno priča engleski i zna riječi, pa je doista čudno da se ne sjeća svog imena niti otkuda dolazi - rekao je za 24sata prof. dr. Hrvoje Hećimović.

Nema, zasad, odgovora ni zašto porodica ne želi sa njom da komunicira. Sestra Ana i nećaci, piše portal, nisu u dobrim odnosima s Danom, a ne žele da otkriju šta je to što je uticalo na loše porodične odnose.

-Ne želim razgovarati o njoj i ne želim razgovarati s njom -  rekla je za portal Danina sestra i prekinula telefonsku vezu.

Takođe, navodi se, u Daninom kretaju po Hrvatskoj nedostaje nekoliko dionica, došla je vozom i boravila u više mjesta, pa se, kažu, postavlja pitanje kako je moguće da je niko nije prepoznao kada je pronađena i kada je objavljena njena fotografija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana