Случај Словакиње са амнезијом пронађене на Крку и даље под велом мистерије

Танјуг
Foto: Агенције

ЗАГРЕБ - Иако су хрватски истражни органи за само 10 дана успјешно окончали идентификацију жене пронађене на острву Крку, која је изугубила памћење и потврдили да је ријеч о Словакињи Даниели Дани Адамцовој (57), тај случај је и даље под велом мистерије.

Загребачки портал 24сата пише данас да недостају одговори на најмање пет питања и подсјећају на свједочење младића са Крка, који им је испричао да је жена дошла у локални кафић и понудила 100 куна да је одведу бродом до тешко приступачне увале. Она тог 11. септембра није имала амнезију и судећи према свему знала је ко је.

Како је испричао Стив, конобар из кафића у који је ушла Словакиња, она је са собом имала руксак и он је пронађен с празним новчаником, без докумената. Али младић се сјећа и да је имала још једну платнену торбу и мобилни, који није пронађен. Рекла им је чак и своје име.

-Ма сигуран сам да је имала мобилни и да је радио. Држала га је у руци у кафићу и типкала нешто... Али тад уопште није била у одјећи у којој је пронађена -  испричао је Стив.

На основу разговора са овим конобаром и његовим пријатељем, портал констатује да је Словакиња слагала бар две ствари, да живи у Бирмингену у Великој Британији и да има договор да се на Крку састане са неким пријатељима, који очито није постојао. Питање које се поставља, пише портал како то да је Дана у суботу знала ко је, а у недјељу више није. Узроци њене амнезије могли би да буду разни.

Она је и даље у ријечкој болници на Сушаку. Памћење јој се, изгледа, засад није вратило.

-Ова жена говори, течно прича енглески и зна ријечи, па је доиста чудно да се не сјећа свог имена нити откуда долази - рекао је за 24сата проф. др. Хрвоје Хећимовић.

Нема, засад, одговора ни зашто породица не жели са њом да комуницира. Сестра Ана и нећаци, пише портал, нису у добрим односима с Даном, а не желе да открију шта је то што је утицало на лоше породичне односе.

-Не желим разговарати о њој и не желим разговарати с њом -  рекла је за портал Данина сестра и прекинула телефонску везу.

Такође, наводи се, у Данином кретају по Хрватској недостаје неколико дионица, дошла је возом и боравила у више мјеста, па се, кажу, поставља питање како је могуће да је нико није препознао када је пронађена и када је објављена њена фотографија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана