“Heroji” - nove igračke iz Matela za borbu protiv Kovid-19

Tanjug
“Heroji” - nove igračke iz Matela za borbu protiv Kovid-19

MAJAMI - Matel, američki gigrant u proizvodnji igračake, u čast medicinskih radnika koji su širom svijeta na prvim linijama borbe protiv korona virusa, napravio je novu kolekciju igračaka pod nazivom „Heroji”, a prihod od prodaje namijenjen je kampanji pomoći zdravstvenim radnicima.

Igračke napravljene po uzoru na heroje - ljekare, sestre, tehničare... koji hrabro u bolnicama i urgentnim centrima rizikuju živote da bi spasili druge, od danas su u prodaji i mogu se naručivati preko interneta, po cijeni od 20 dolara, prenosi Njujork Post.

Prihod od kolekcije biće namijenjen za kampanju „FirstRespondersFirst, kreiranu u znak podrške zdravstvenim radnicima koji prvi pritiču u pomoć.

Prošle nedelje je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti procjenio da je najmanje 9.200 zdravstvenih radnika u SAD inficirano virusom tokom epidemije širom zemlje.

U kolekciji su igrčke ljekara sa stetoskopima, sestara sa maskama, ER tehničara sa opremom za reanimaciju...

Oni kojima jedan heroj nije dovoljan mogu da kupe poseban set koji čini cijelu ekipu - od ljekara i medicinske sestre, preko zaposlenog u urgentom centru, do vozača i drugih.

Matel, sa sjedištem na periferiji Los Anđelesa, radi i na izradi 500.000 štitnika za lice za zdravstveno osoblje širom SAD.

Jedan od najpoznatijih igračaka Matela je Barbika, koja od marta 1959. godine do danas prodata u više od milijardu primjeraka. Godišnje se u 150 zemalja širom svijeta proda oko 50 miliona Barbika.







 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana