“Хероји” - нове играчке из Матела за борбу против Ковид-19

Тањуг
“Хероји” - нове играчке из Матела за борбу против Ковид-19

МАЈАМИ - Мател, амерички гигрант у производњи играчаке, у част медицинских радника који су широм свијета на првим линијама борбе против корона вируса, направио је нову колекцију играчака под називом „Хероји”, а приход од продаје намијењен је кампањи помоћи здравственим радницима.

Играчке направљене по узору на хероје - љекаре, сестре, техничаре... који храбро у болницама и ургентним центрима ризикују животе да би спасили друге, од данас су у продаји и могу се наручивати преко интернета, по цијени од 20 долара, преноси Њујорк Пост.

Приход од колекције биће намијењен за кампању „ФирстРеспондерсФирст, креирану у знак подршке здравственим радницима који први притичу у помоћ.

Прошле недеље је Центар за контролу и превенцију болести процјенио да је најмање 9.200 здравствених радника у САД инфицирано вирусом током епидемије широм земље.

У колекцији су игрчке љекара са стетоскопима, сестара са маскама, ЕР техничара са опремом за реанимацију...

Они којима један херој није довољан могу да купе посебан сет који чини цијелу екипу - од љекара и медицинске сестре, преко запосленог у ургентом центру, до возача и других.

Мател, са сједиштем на периферији Лос Анђелеса, ради и на изради 500.000 штитника за лице за здравствено особље широм САД.

Један од најпознатијих играчака Матела је Барбика, која од марта 1959. године до данас продата у више од милијарду примјерака. Годишње се у 150 земаља широм свијета прода око 50 милиона Барбика.







 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана