Slika koja je dijelom zaslužna za frustracije Adolfa Hitlera

Agencije
Slika koja je dijelom zaslužna za frustracije Adolfa Hitlera

Jedan čovjek je uz psovku nasrnuo šrafcigerom na sliku Adolfa Hitlera koja se trenutno nalazi u jednom italijanskom muzeju, prenosi "Dojče vele".

Četrdesetogodišnji muškarac je u napadu bijesa nasrnuo na sliku koju je naslikao Adolf Hitler, a trenutno je izložena u muzeju na jezeru Garda u okviru izložbe "Museum of Madness: From Goya to Bacon ".

Kustos muzeja Vitorio Sgarbi, koji je donio odluku da djelo nacističkog lidera bude izloženo nedjelju dana odbacio je teoriju o tome da to djelo nema nikakvu umjetničku vrednost. Kako kaže, ako ljudi nemaju šansu da je posmatraju, to bi značilo da su pod istom cenzurom koju je Hitler u svoje vrijeme sprovodio.

"Slika je s*anje, to je slika očajnog čovjeka. Nema nikakvu veličinu, sadrži samo mizeriju. To nije slika ponosnog diktaktora već jedne melanholične duše", rekao je Sgarbi.

Slika je djelo za prijemni ispit na Akademiji lijepih umetnosti u Beču na kojoj je dva puta bio odbijen. Inače, 2009. godine set od 15 slika i skica koje je naslikao mladi Hitler prodate su na aukciji za 143.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana