Saudijski monarh poveo 1.000 osoba i zatvorio javnu plažu

Agencije
Saudijski monarh poveo 1.000 osoba i zatvorio javnu plažu

Kralj Saudijske Arabije Salman nalazi se na odmoru Francuskoj. Kada ste saudijski monarh onda je potpuno očekivano da nećete imati prosječan odmor.

Mještani su uznemireni zbog zatvaranja javne plaže kako bi kralj mogao da se kraljevski odmara u tišini, a pristup njegovoj vili zabranjen je na 300 metara.

U vili "Valarijus" zbog saudijskog monarha promijenjeni su prozori, posađeno je novo cvijeće, a kruže glasine i o tronu koji je postavljen na balkonu kako bi kralj mogao da uživa u pogledu, prenosi "Bi Bi Si".

Kralj je stigao na aerodrom u Nicu sa dva aviona, a dočekalo ga je deset automobila. Prilikom njegove posjete unajmljeno je najmanje 400 luksuznih automobila koji su prevozili kraljeve rođake i prijatelje kuda god zažele.

"Tražili su od nas da ih vozimo po restoranima, pa i u Monako, Nicu ili u vile u okolnom području, jer razmišljaju o kupovini neke od njih", rekao je jedan od vozača.

Kralj je sa sobom poveo 1.000 ljudi, "najbliži" krug od 300 ljudi su zajednom sa njim, a ostatak od 700 osoba odsijeda u luksuznim hotelima u Kanu.

Više od 100.000 mještana potpisalo je peticiju protiv zatvaranja plaže kako bi kralj mogao da uživa u privatnosti. Plaža je veoma popularna među turistima i lokalnim stanovništvom.

Obalom patroliraju policijski čamci, tražeći potencijalne uljeze.

"Razumijemo potrebu za obezbjeđenjem, ali niko ne bi smio biti iznad zakona ove zemlje", izjavio je gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana