Ovako je novogodišnji program izgledao u bivšoj Jugoslaviji VIDEO

GS
Ovako je novogodišnji program izgledao u bivšoj Jugoslaviji VIDEO

Novogodišnji TV program u bivšoj Jugoslaviji počinjao je dnevnikom sa spikerkom ispred ukrašene jelke, a zatim su se uključivali voditelji iz svih republičkih i pokrajinskih studija.

Sarajevski studio imao je Moma i Uzeira, zagrebački Nelu Eržišnik, a beogradski favoriti decenijama su bili Mija i Čkalja. U ponoć, pjevalo se “Od Vardara pa do Triglava”.

Sedamdesetih godina Čkalja je za svaku Novu godinu izvodio skeč s telefoniranjem. Navodno je pozivao političare i na duhovit način im govorio ono što narod misli. Tekstove mu je pisao Novak Novak, autor “Pozorišta u kući”.

U muzičkom dijelu programa uvijek su se angažovale najpopularnije zvijezde, radili su se specijali serija i najgledanijih emisija, ali su se osmišljavali i posebni humoristični skečevi.

Uz Miju, Čkalju i Lepu Lukić, obavezan dio programa su bili izvještaji “kako je drug Tito dočekao Novu godinu”.

Televizija Zagreb je bila povezana s ostalim televizijskim centrima u Jugoslaviji, a jedni od drugih su uzimali najbolji dio novogodišnjeg programa i na samu Novu godinu građani su imali priliku gledati reprize novogodišnjeg programa iz Beograda, Novog Sada, Sarajeva…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana