Zvizdić u Berlinu provocirao po nalogu Nijemaca?

Srna
Zvizdić u Berlinu provocirao po nalogu Nijemaca?

Beograd - Njemačka i Evropska unija pokazale su u posljednje vrijeme da nemaju kapaciteta da rješavaju probleme na Balkanu, što pokazuje i nedavni balkanski samit u Berlinu koji je u stvari objelodanio, između ostalog, i ko stoji iza opstruisanja formiranja Savjeta ministara u BiH već punih osam mjeseci nakon izbora, navodi se u tekstu koji je objavio “Sputnjik”.

- Zašto na famozni samit u Berlinu kancelar Angela Merkel nije pozvala legitimno izabrane članove Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, Šefika Džaferovića i Željka Komšića? Jedini predstavnik BiH koji je pozvan u Berlin bio je predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić. Nije li upravo Njemačka imala i prećutnu saglasnost poslije odluke privremenih vlasti u Prištini o uvođenju taksi na uvoz robe BiH i Srbiji? - upitao je autor teksta Zvonko Bošković.

Bošković je ocijenio da je za svu svoju akciju u BiH Njemačka odabrala Bakira Izetbegovića i SDA, preko koje opstruiše formiranje Savjeta ministara već skoro punih osam mjeseci nakon izbora, dok je za akciju u Prištini odabrala Ramuša Haradinaja, koji se kao i Njemačka protivi promjeni granica na Kosovu, odnosno Balkanu.

- Uloga Denisa Zvizdića u Berlinu sada poslije samita potpuno je prepoznata i objelodanjena. On je, prema njemačkom scenariju, na neki način bio zadužen za provokaciju predstavnika Srbije i držanje strane Ramušu Haradinaju, a da ni u jednom momentu nije zatražio ukidanje taksi, ako ne Srbiji, ono bar zemlji koju je, po njemačkom nalogu, predstavljao u Berlinu - istakao je autor. (Srna)+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana