Zvizdić: Integracije u EU i NATO ostaju prioritet

Srna
Zvizdić: Integracije u EU i NATO ostaju prioritet

Sarajevo - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić izjavio je danas u razgovoru sa predsjednikom Senata Irske Denisom O`Donovanom da evropske integracije i članstvo u NATO ostaju ključni prioriteti BiH.

Zvizdić je rekao da bi napredak BiH u NATO integracijama bio značajan doprinos jačanju mira u regionu i kreiranju trajne političke stabilnosti, saopšteno je iz Savjeta ministara.


On kaže da BiH, dostizanjem evropskih standarda, teži da stvori dobro poslovno okruženje i da domaće resurse stavi u funkciju ekonomskog razvoja, te da je Savjet ministara predajom odgovora na Upitnik Evropske komisije ispunio sve obaveze iz Evropske agende.

Zvizdić je naglasio da bi BiH mnogo značilo prenošenje pozitivnih iskustava i praksi u razvoju malih i srednjih preduzeća, turizma i stavljanju dostupnih resursa u funkciju ubrzanog ekonomskog razvoja, te da BiH i Irska treba da rade na unapređenju bilateralne saradnje.

Donovan je izrazio punu podršku Irske evropskom putu BiH i sticanju statusa kandidata, naglasivši da zemlja treba da nastavi sa evropskim integracijama putem koji zna da bude težak, ali se na kraju isplati jer donosi pozitivnu transformaciju ekonomije i političku stabilnost, što je bilo iskustvo Irske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana