Zaharova: NATO je lišavao vode i struje srbe tokom bombardovanja

Srna
Zaharova: NATO je lišavao vode i struje srbe tokom bombardovanja

MOSKVA - Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova podsjetila je Zapad na riječi bivšeg portparola NATO-a Džejmija Šeja koji je 1999. godine opravdao ciljane napade na infrastrukturu Jugoslavije usljed kojih su civili ostajali bez struje i vode.

"Generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu, šefu evropske diplomatije Žozepu Borelju i službenicima Bijele kuće za sjećanje", napisala je Zaharova na "Telegramu".

Ona je navela Šejev citat od 25. maja 1999. godine, koji je, upitan zašto NATO lišava građane zemlje struje i vode, odgovorio da ga ne brinu problemi srpskog naroda, prenio je "Sputnjik".

"Ako /nekadašnji predsjednik Srbije Slobodan/ Milošević zaista hoće da njegovi građani imaju vodu i struju, sve što treba da uradi jeste da prihvati uslove NATO-a i mi ćemo prekinuti ovu kampanju. Dok to ne uradi, nastavićemo da napadamo ciljeve koji snabdijevaju njegovu vojsku strujom.

Ako to bude imalo posljedice po stanovništvo, to je problem Miloševića.

Prekid vodosnabdijevanja i struje koriste se protiv naroda Srbije, a mi smo ih 'isključili' zauvijek ili na duže vrijeme zarad života 1,6 miliona ljudi na Kosovu koji su protjerani iz svojih domova i čiji su životi ozbiljno ugroženi. Neće se svima dopasti ova razlika, ali ta razlika je za mene ključna", rekao je svojevremeno predstavnik NATO-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana