Захарова: НАТО је лишавао воде и струје србе током бомбардовања

Срна
Захарова: НАТО је лишавао воде и струје србе током бомбардовања

МОСКВА - Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова подсјетила је Запад на ријечи бившег портпарола НАТО-а Џејмија Шеја који је 1999. године оправдао циљане нападе на инфраструктуру Југославије усљед којих су цивили остајали без струје и воде.

"Генералном секретару НАТО-а Јенсу Столтенбергу, шефу европске дипломатије Жозепу Борељу и службеницима Бијеле куће за сјећање", написала је Захарова на "Телеграму".

Она је навела Шејев цитат од 25. маја 1999. године, који је, упитан зашто НАТО лишава грађане земље струје и воде, одговорио да га не брину проблеми српског народа, пренио је "Спутњик".

"Ако /некадашњи предсједник Србије Слободан/ Милошевић заиста хоће да његови грађани имају воду и струју, све што треба да уради јесте да прихвати услове НАТО-а и ми ћемо прекинути ову кампању. Док то не уради, наставићемо да нападамо циљеве који снабдијевају његову војску струјом.

Ако то буде имало посљедице по становништво, то је проблем Милошевића.

Прекид водоснабдијевања и струје користе се против народа Србије, а ми смо их 'искључили' заувијек или на дуже вријеме зарад живота 1,6 милиона људи на Косову који су протјерани из својих домова и чији су животи озбиљно угрожени. Неће се свима допасти ова разлика, али та разлика је за мене кључна", рекао је својевремено представник НАТО-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана