Vučić rekao Putinu: Daleko smo od rešenja za Kosovo

Glas Srpske
Vučić rekao Putinu: Daleko smo od rešenja za Kosovo

Moskva - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da je rješenje za Kosovo još daleko, a takođe je još jednom potvrdio opredjeljenje Srbije za vojnu neutralnost. Ruski predsjednik je rekao da će sa Vučićem razgovarati o ekonomskoj saradnji, ali i o političkoj situaciji u regionu.

Vučić je na početku sastanka, a pre susreta u četiri oka sa ruskim predsednikom, izrazio zahvalnost Putin za poziciju koju pokazuje prema pitanjima koja su životno važna za Srbiju.

„Kao što znate situacija na Balkanu je veoma složena, Srbija se suočava sa mnogobrojnim provokacijama na svakodnevnom nivou. Bez obzira na to, naša težnja je da postignemo kompromis i očuvamo mir i stabilnost, ali veoma smo daleko od rešenja za Kosovo i Metohiju", rekao je Vučić.

On je ponovio stav da će Srbija kao slobodna i nezavisna država čuvati vojnu neutralnost.

„Mislim da je Srbija danas jedina zemlja na Zapadnom Balkanu sa takvom težnjom", dodao je predsjednik Srbije.

„Što se tiče naših ekonomskih veza, Vi ste pravilno rekli da naša robna razmena raste", konstatovao je Vučić i na kraju obraćanja pozvao predsjednika Rusije da posjeti Beograd.

S druge strane, Putin je ukazao da je primijetan rast ulaganja Rusije u Srbiju koji je dostigao četiri milijarde dolara.

Putin: Moramo da razgovaramo o situaciji na Balkanu

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da moraju da razgovaraju o situaciji na Balkanu.

"Uvjeren sam da je neophodno da razgovaramo i o situaciji u regionu", dodao je Putin.

On je sa zadovoljstvom konstatovao da raste nivo robne razmjene između dvije zemlje kao i nivo ruskih investicija u privredu Srbije, javio je Tanjug.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana