Višković: Zajedničkim radom staviti epidemiju pod kontrolu

Srna
Višković: Zajedničkim radom staviti epidemiju pod kontrolu

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da se pandemija virusom korona može staviti pod kontrolu samo zajedničkim radom i saradnjom institucija i pojedinaca.

"Treba da se skupa pridržavamo mjera, da se u narednom periodu svi odreknemo ličnog komoditeta na koji smo navikli kada je riječ o okupljanjima, druženjima, izlascima, slavama, svadbama i svemu što je u našem narodu tradicija", rekao je Višković na konferenciji za novinare u Banjaluci, nakon sastanka zvaničnika Srpske sa predstavnicima zdravstvenog sektora, nadležnih institucija i lokalnih zajednica o složenoj i pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u Republici.

On je upozorio da građani moraju biti svjesni da se poslije tih druženja dešava udar na zdravstveni sistem, jer dolazi do povećanog broja oboljelih.

"Pozivamo građane da poštuju mjere, jer ćemo na taj način sačuvati zdravlje, ali i našu ekonomiju", rekao je Višković.

On je ocijenio da je sastanak zvaničnika Srpske o epidemiološkoj situaciji bio neophodan, te da će u značajnoj mjeri olakšati rad Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije.

"Da li će biti zatvaranja ili neće, da li će biti restriktivnijih mjera ili neće, zavisi od svih građana Republike Srpske i od toga koliko svi se ponašamo odgovorno i poštujemo mjere", rekao je Višković.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana