Вишковић: Заједничким радом ставити епидемију под контролу

Срна
Вишковић: Заједничким радом ставити епидемију под контролу

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је да се пандемија вирусом корона може ставити под контролу само заједничким радом и сарадњом институција и појединаца.

"Треба да се скупа придржавамо мјера, да се у наредном периоду сви одрекнемо личног комодитета на који смо навикли када је ријеч о окупљањима, дружењима, изласцима, славама, свадбама и свему што је у нашем народу традиција", рекао је Вишковић на конференцији за новинаре у Бањалуци, након састанка званичника Српске са представницима здравственог сектора, надлежних институција и локалних заједница о сложеној и погоршаној епидемиолошкој ситуацији у Републици.

Он је упозорио да грађани морају бити свјесни да се послије тих дружења дешава удар на здравствени систем, јер долази до повећаног броја обољелих.

"Позивамо грађане да поштују мјере, јер ћемо на тај начин сачувати здравље, али и нашу економију", рекао је Вишковић.

Он је оцијенио да је састанак званичника Српске о епидемиолошкој ситуацији био неопходан, те да ће у значајној мјери олакшати рад Владе и Републичког штаба за ванредне ситуације.

"Да ли ће бити затварања или неће, да ли ће бити рестриктивнијих мјера или неће, зависи од свих грађана Републике Српске и од тога колико сви се понашамо одговорно и поштујемо мјере", рекао је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана