Stevandić: Vilić ugrožava bezbjednost Milorada Dodika

ATV
Stevandić: Vilić ugrožava bezbjednost Milorada Dodika

U Sarajevu nisu navikli da se pitamo za bilo šta i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik je već počeo to da mijenja, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, gostujuću u “Večernjim vijestima” ATV-a.

“Četiri godine poniznosti koje su demonstrirali srpski predstavnici ostavili su duboke i teške tragove. Oni su navikli da se mi tamo ništa ne pitamo, ne samo za zastavu, nego za sve što Milorad Dodik spominje. Oni nisu navikli da je to naše pravo”, kaže Stevandić.

On kaže da čovjek koji je zadužen za bezbjednost članova Predsjedništva, ugrožava bezbjednost Milorada Dodika.

“Sad se dešava da jedan službenik poput Vilića, koji je zadužen za bezbjednost našeg člana Predsjedništva, ugrižava njegovu bezjednost i da je tamo na sceni jedna histerična ili panična reakcija na to što smo mi sklopili jednu sjajnu ekipu. Sa nama nema trgovine, nas se ne može zastrašiti i moraće da poštuju i Srpsku i našeg člana Predsjedništva i zastavu, jer je to cijena opstanka BiH, a mi ne radimo ništa protiv nje nego sve za RS”, kaže Stevandić za ATV.

On kaže da je narod je razumio potrebu za jednistvom što je i pokazao na izborima, te da će se predstavnici Srpske izbori da sami odlučujemo o svojoj sudbini. 

“Ostvarili smo veliku pobjedu i sada trebamo da “složimo kockice” da Srpska ima institucije koje su stabilne i nemaju blokadu iz Sarajeva”, kaže Stevandić.

On kaže da US očekuje da učestvuje u Vladi RS, a da će za potpredsjednika Narodne skupštine predložiti Milana Petkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana