Srbima se nameće univerzalna krivica: Dodik razgovarao sa zvaničnicima o rezoluciji (VIDEO)

GS
Srbima se nameće univerzalna krivica: Dodik razgovarao sa zvaničnicima o rezoluciji (VIDEO)

SANKT PETERBURG - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se konstantno Srbima pokušava nametnuti univerzalna krivica, te da bi usvajanje rezolucije o Srebrenici moglo napraviti probleme u BiH.

- Nastavićemo da razgovaramo sa pojedinačnim predstavnicima država, kao što je Indija. Pokušaćemo ukazati na činjenicu zloupotrebe, koja se vrši putem zemalja preostalog Zapada, a koje okuplja Amerika, V. Britanija, gdje nakon 29 godina nastoje ponovo da izvuku temu o navodnom genocidu u Srebrenici – kazao je Dodik za RTRS nakon Bezbjednosnog foruma u Sankt Peterburgu.

Navodi da nastoje da isforsiraju da se o tome raspravlja u Generalnoj skupštini UN, kako bi se, kako kaže, jedan narod okarakterisao kao genocidan.

- Mislim da će preko 40 zemalja članica UN biti protiv rezolucije o Srebrenici. Zajedno sa Srbijom, čak 70 zemalja će biti uzdržano. Kada saberete te protiv i uzdržane, oni nemaju čak ni prostu većinu, ali mijenjaju pravila onda, kada njima odgovara i samo važi, za i protiv - kaže Dodik.

Dodik kaže da ono što procjenjuje u ovom trenutku, jeste da postoji veći broj za, ali to još uvijek, kako kaže, ne znači da će tako i biti.

- Smatram da ljudi razumiju da će ta rezolucija napraviti probleme u BiH, koji se neće moći lako prevazići i pomiriti odnosi između naroda.

Kaže da je ponižavajuća činjenica da je sponzor tih dokumenata Njemačka.

- Zemlja koja je činila masovne zločine prema nekoliko naroda - Srbima, Jevrejima, Rusima, Romima... Oni danas žele da "operu" tu situaciju i da Srbima "nakaleme" jednu, da ne kažem univerzalnu krivicu. Za to ne postoji niti jedan činjenični razlog, osim ideologije koju oni zagovaraju, a predvođeni SAD - naveo je Dodik.

Podsjetio je da najveći autoriteti, koji se bave pitanjem genocida, holokausta, tvrde i govore veoma glasno i jasno da se taj genocid nije desio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Selak čestitao Vaskrs
Selak čestitao Vaskrs
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana