Smanjena vidljivost zbog magle na dionicama u dolinama rijeka

Srna
Smanjena vidljivost zbog magle na dionicama u dolinama rijeka

BANjALUKA- Na putevima u dolinama rijeka Spreče, Lašve, Bosne, Plive, Vrbasa, Save i Sane jutros je smanjena vidljivost zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Poledice ima na dionicama na planinama i preko prevoja, pa u AMS vozače podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.
Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa se vozačima savjetuje da budu oprezni i poštuju saobraćajnu signalizaciju.
Radovi su aktuelni i na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, Rudanka-Doboj i Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te na regionalnom putnom pravcu Crna Rijeka-Bjelajce.

Klizišta su usporila saobraćaj na regionalnim putevima Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare (Mačkovac)-Čelić, Šekovići-Caparde, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, te na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja. Iz bezbjednosnih razloga i dalje je na graničnom prelazu Brčko-Gunja obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana