Смањена видљивост због магле на дионицама у долинама ријека

Срна
Смањена видљивост због магле на дионицама у долинама ријека

БАЊАЛУКА- На путевима у долинама ријека Спрече, Лашве, Босне, Пливе, Врбаса, Саве и Сане јутрос је смањена видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске.

Поледице има на дионицама на планинама и преко превоја, па у АМС возаче подсјећају да је посједовање зимске опреме обавезно.
Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.
Радови су актуелни и на магистралном путу Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путном правцу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре (Мачковац)-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. Из безбједносних разлога и даље је на граничном прелазу Брчко-Гуња обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана