Šarović bi na čelo Komisije za nadzor OBA

D. M.
Šarović bi na čelo Komisije za nadzor OBA

SARAJEVO - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović biće član zajedničke parlamentarne Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH i kandidat za njenog predsjednika, otkriva “Glas Srpske”.

Uprkos tome što je ministar bezbjednosti BiH u tehničkom mandatu Dragan Mektić želio da bude član te komisije, naš izvor iz vrha SDS-a tvrdi da će umjesto Mektića u tu komisiju njegov partijski šef Mirko Šarović.

- Mektić će biti član Komisije za odbranu i bezbjednost, koja vrši nadzor nad tzv. ministarstvima sile, odnosno ministarstvima odbrane i bezbjednosti i njima podređenim institucijama i agencijama. S druge strane, Šarović ne želi da se odrekne privilegije koju je do sada imao kao zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i član Izvršnog obavještajnog odbora i želi da i dalje ima uvid u najvažnije obavještajne informacije. Pošto po poslovniku o radu na čelu te komisije mora da bude poslanik opozicije, Šarović će biti kandidat za predsjednika, a pošto iste ambicije ima i lider SDP-a Nermin Nikšić, predsjednik će gotovo sigurno biti biran između njih dvojice - objašnjava naš sagovornik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana