Шаровић би на чело Комисије за надзор ОБА

Д. М.
Шаровић би на чело Комисије за надзор ОБА

САРАЈЕВО - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић биће члан заједничке парламентарне Комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ и кандидат за њеног предсједника, открива “Глас Српске”.

Упркос томе што је министар безбједности БиХ у техничком мандату Драган Мектић желио да буде члан те комисије, наш извор из врха СДС-а тврди да ће умјесто Мектића у ту комисију његов партијски шеф Мирко Шаровић.

- Мектић ће бити члан Комисије за одбрану и безбједност, која врши надзор над тзв. министарствима силе, односно министарствима одбране и безбједности и њима подређеним институцијама и агенцијама. С друге стране, Шаровић не жели да се одрекне привилегије коју је до сада имао као замјеник предсједавајућег Савјета министара и члан Извршног обавјештајног одбора и жели да и даље има увид у најважније обавјештајне информације. Пошто по пословнику о раду на челу те комисије мора да буде посланик опозиције, Шаровић ће бити кандидат за предсједника, а пошто исте амбиције има и лидер СДП-а Нермин Никшић, предсједник ће готово сигурно бити биран између њих двојице - објашњава наш саговорник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана