Salihović tuži Mektića

M. Mi. - Ž. D.
Salihović tuži Mektića

sarajevo - Suspendovani glavni tužilac BiH Goran Salihović najavio je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića zbog lažnog prijavljivanja i klevete.

Salihović tvrdi da je prvostepena disciplinska komisija utvrdila da je Mektić izrekao gnusne laži i da on nije vodio istragu u vezi sa slučajem "Zlato" i ratnim zločinima.

- Mektić je napisao krivičnu prijavu protiv mene, a ja ću sada napisati krivičnu prijavu protiv njega za lažno prijavljivanje i klevetu. Lažima je uspio da me diskredituje, a u tome mu je pomogao direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić Osmica - rekao je Salihović uoči jučerašnjeg nastavka disciplinskog postupka.

Mektić je kazao da nije podnio prijavu protiv Salihovića već da je on na osnovu lažnih informacija o ratnim zločinima i diplomi vodio istragu protiv njega.

- Stojim iza svake riječi o korupciji i kriminalu u pravosuđu, u prvom redu u Tužilaštvu BiH. Nisam Salihovića diskreditovao, nego on sam sebe. Nije bez razloga pokrenut disciplinski postupak i istraga protiv njega. Ako bude pokrenuo krivičnu prijavu protiv mene, može se još više sam diskreditovati - rekao je Mektić.

Pred disciplinskom komisijom u postupku protiv Salihovića juče je u svojstvu svjedoka odbrane saslušan bivši predsjedavajući Savjeta ministara Nikola Špirić. On je rekao da je njegova komunikacija sa Salihovićem bila profesionalna, ljudska i uvijek u interesu BiH. Saslušani su i tužioci Božo Mihajlović i Eldina Bijuka, dok njihov kolega Dubravko Čampara nije došao zbog bolesti, a novinar Mate Đaković je opravdao izostanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Selak čestitao Vaskrs
Selak čestitao Vaskrs
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana