Odbornik DNS-a u Čelincu U istom danu zaradio prijavu i zahvalnicu

Darko Momić
Odbornik DNS-a u Čelincu U istom danu zaradio prijavu i zahvalnicu

Banjaluka - Vršilac dužnosti direktora vrtića “Neven” iz Čelinca Milovan Vujičić u istom danu je zaradio krivičnu prijavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i zahvalnicu Skupštine opštine.

Policija Srpske 25. jula je Okružnom tužilaštvu Banjaluka podnijela izvještaj protiv Vujičića zbog sumnje da je izvršio krivična djela posluga i falsifikovanje isprave i vrtiću pričinio materijalnu štetu od 2.260 maraka. Naveče tog dana, Vujičić je na svečanoj akademiji održanoj povodom Dana i krsne slave opštine Čelinac, Svetog arhanđela Gavrila, primio zahvalnicu Skupštine opštine dodijeljenu vrtiću “Neven”.

Pored pomenutog izvještaja, Vujičić je svojevremeno pred Osnovnim sudom u Kotor Varošu osuđen za krađu struje tešku oko 6.200 maraka.

Iz MUP-a Srpske potvrđeno je “Glasu Srpske” da su policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 25.7. 2018. godine Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijeli izvještaj protiv M. V. (1969) iz Čelinca zbog sumnje da je izvršio krivična djela posluga i falsifikovanje isprave na štetu javne ustanove u Čelincu.

- M. V. sumnjiče da je, obavljajući poslove odgovornog lica javne ustanove u Čelincu, uzimao novac na ime usluge koju ustanova pruža, a isti nije polagao u računovodstvo, već ga je koristio za lične potrebe, kao i da je za uplaćene usluge sačinjavao lažne naloge i dostavljao ih u računovodstvo. Materijalna šteta pričinjena izvršenjem krivičnih djela iznosi oko 2.260 KM - navodi se u odgovoru MUP-a RS na naša pitanja.

Milovan Vujičić, koji je i odbornik DNS-a u čelinačkom parlamentu, kategorično odbacuje tvrdnje da je počinio bilo kakvo krivično djelo i da je nanio štetu ustanovi kojom rukovodi.

  • Apsolutno nikakva šteta nije nanesena vrtiću i to ću dokazati, a sve što se radi je rezultat političke hajke. Kako posluje vrtić i kako ja rukovodim vrtićem, najbolje su rekli roditelji naših mališana koji su i podnijeli prijedlog Skupštini opštine da vrtiću bude dodijeljena zahvalnica. Ovo je samo još jedan u nizu pokušaja da se osujeti i samo moje učešće na konkursu za direktora vrtića. Nadam se da će i konkursna komisija uvidjeti da je to osnovni cilj nečasnih pojedinaca i hajke koja se vodi - kaže Vujičić.

Podrška iz svih partija

Predsjednik Skupštine opštine Čelinac Dejan Kurtinović kaže da je zahvalnica dodijeljena vrtiću, a ne direktoru i to na prijedlog Savjeta roditelja.

- U vrijeme kada je donošena odluka o zahvalnicama, protiv Milovana Vujičića nije bio podnesen izvještaj MUP-a RS. Ali čak i da je bio podnesen, to ne mora ništa da znači jer je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Pored toga, svakako nešto govori i to što su odbornici gotovo svih političkih partija glasali za to da vrtić dobije zahvalnicu - kaže Kurtinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana