Od 30. juna privremeni prekid produkcije i emitovanja programa

Srna
Od 30. juna privremeni prekid produkcije i emitovanja programa

Sarajevo - Upravni odbor /UO/ BHRT-a odlučio je danas da ovaj medij od 30. juna privremeno prekine produkciju i emitovanje programa.

Iz BHRT-a je saopšteno da je ova odluka direktna posljedica duga entitetskih emitera u iznosu od 25 miliona KM - Radio-televizije Federacije BiH 16,5 miliona i Radio-televizije Republike Srpske 8,8 miliona KM.

U saopštenju se upozorava da će ova dluka imati posljedice na funkcionisanje cjelokupnog sistema javnog emitovanja.

Iz BHRT-a navode da institucije BiH nisu riješile dugotrajan problem naplate RTV takse i finansiranja Javnog servisa čime je iznuđena današnja odluka UO, koja samo najavljuje realne okolnosti koje će nastati nakon 30. juna, kada ističe dosadašnji model naplate RTV takse.

UO BHRT-a je naložio poslovodstvu BHRT-a da najtješnje sarađuje sa poslovodstvima entitetskih emitera na pronalaženju rješenja koja će otkloniti razloge zbog kojih je donesena današnja odluka.

Zbog krizne situacije u kojoj se BHRT nalazi, UO će biti u stalnom zasjedanju.

U saopštenju se dodaje da će BiH, ukoliko ništa ne bude preduzeto, postati jedina evropska država koja neće imati javni servis na nivou cijele zemlje.

Na sjednici je izvršena i redovna rotacija na poziciji predsjedavajućeg, tako da će od iduće sjednice, UO BHRT-a predsjedavati Sanja Latinović iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana