Obradov uhapšen po izlasku iz zatvora

N. T.
Obradov uhapšen po izlasku iz zatvora

Sarajevo - Miloš Obradov iz Pala, koga terete za učešće u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, uhapšen je zbog sumnje da je povezan sa ubistvom Banjalučanina Damira Ostojića Šijana i ranjavanjem njegove supruge Sandre Jošić, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Obradovu su lisice na ruke stavljene u petak odmah po izlasku iz zatvora u Sarajevu u kome je bio zbog ubistva policajaca. Uhapsila ga je policija Kantona Sarajevo po nalogu MUP-a Republike Srpske. Njemu je Kantonalni sud u Sarajevu u petak ukinuo pritvor jer nije bilo zakonskog osnova za produženje.

Protiv njega se nastavlja istraga za ubistvo Šehovića i Vujinovića. Obradova Policija Srpske tereti da je “škodu oktaviju”, koju je koristio ubica Ostojića u Banjaluci, dovezao iz Sarajeva do Travnika.

Protiv njega je MUP RS već podnio izvještaj Republičkom tužilaštvu zbog ubistva Ostojića. Sumnja se da je Obradov nekoliko mjeseci prije zločina angažovan da preveze “škodu oktaviju” iz Sarajeva do Travnika.

- U prevozu vozila učestvovao je i Stefan Samardžija koji se nalazi u pritvoru jer ga Republičko tužilaštvo tereti da je pomenutim autom dovezao i odvezao ubicu Ostojića na mjesto zločina. Sporna “škoda oktavija” ukradena je u Sarajevu dva mjeseca prije ubistva. Bila je registrovana u Njemačkoj, pa su ukradene i bh. registarske tablice i stavljene na nju - pojasnio je izvor blizak istrazi.

Zbog ubistva Ostojića krajem jula pritvoren je poznati auto-mafijaš Srećko Trifković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana