Обрадов ухапшен по изласку из затвора

Н. Т.
Обрадов ухапшен по изласку из затвора

Сарајево - Милош Обрадов из Пала, кога терете за учешће у убиству сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, ухапшен је због сумње да је повезан са убиством Бањалучанина Дамира Остојића Шијана и рањавањем његове супруге Сандре Јошић, потврђено је “Гласу Српске”.

Обрадову су лисице на руке стављене у петак одмах по изласку из затвора у Сарајеву у коме је био због убиства полицајаца. Ухапсила га је полиција Кантона Сарајево по налогу МУП-а Републике Српске. Њему је Кантонални суд у Сарајеву у петак укинуо притвор јер није било законског основа за продужење.

Против њега се наставља истрага за убиство Шеховића и Вујиновића. Обрадова Полиција Српске терети да је “шкоду октавију”, коју је користио убица Остојића у Бањалуци, довезао из Сарајева до Травника.

Против њега је МУП РС већ поднио извјештај Републичком тужилаштву због убиства Остојића. Сумња се да је Обрадов неколико мјесеци прије злочина ангажован да превезе “шкоду октавију” из Сарајева до Травника.

- У превозу возила учествовао је и Стефан Самарџија који се налази у притвору јер га Републичко тужилаштво терети да је поменутим аутом довезао и одвезао убицу Остојића на мјесто злочина. Спорна “шкода октавија” украдена је у Сарајеву два мјесеца прије убиства. Била је регистрована у Њемачкој, па су украдене и бх. регистарске таблице и стављене на њу - појаснио је извор близак истрази.

Због убиства Остојића крајем јула притворен је познати ауто-мафијаш Срећко Трифковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана