Nović: Tužilaštvo formiralo predmet na osnovu izvještaja OBA

Srna
Nović: Tužilaštvo formiralo predmet na osnovu izvještaja OBA

SARAJEVO - Šef Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović rekao je Srni da formiranje predmeta u Tužilaštvu BiH povodom obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu nije iznenađujuće s obzirom na to da Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH duže vremena izvještava i o najmanjem prisustvu bilo koga sa tog prostora i sve ih označava kao “četničke horde”.

 “OBA izvještava da su to žčetniciž koji obilježavaju određene događaje i da je sve što se događalo žzločinačkož. U svim depešama koje idu na teren od njihovih radnika koji su zaposleni u centrima traži se da hitno izvještavaju o tome”, rekao je Nović.

On je istakao da agenciju OBA “ne interesuje šta se dešava u nekim drugim mjestima - da li neko preduzima neke mjere protiv srpskog naroda i da li se organizuju u neke antisrpske pokrete”.

“To ne interesuje ni Tužilaštvo, koje izgleda nema drugog posla nego da pabirči po nekim istragama bez osnova, a ne rješava ratne zločine u kojima su Srbi stradali”, rekao je Nović.

On kaže da smatra da te stvari produbljuju jazove unutar BiH.

U Višegradu je danas obilježen Dan ruskih dobrovoljaca, koji je uvršten u kalendar značajnih istorijskih događaja Republike Srpske u znak sjećanja na ruske borce stradale u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Dan ruskih dobrovoljaca obilježava se 12. aprila, na dan kada su 1993. godine kod Višegrada poginula tri ruska dobrovoljca - Konstantin Bogoslovski, Vladimir Safonov i Dmitrij Popov, a više njih je ranjeno.

Zbog najave obilježavanja ovog dana, Tužilaštvo BiH je saopštilo da je formiralo predmet.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana