Новић: Тужилаштво формирало предмет на основу извјештаја ОБА

Срна
Новић: Тужилаштво формирало предмет на основу извјештаја ОБА

САРАЈЕВО - Шеф Клуба делегата српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Средоје Новић рекао је Срни да формирање предмета у Тужилаштву БиХ поводом обиљежавања Дана руских добровољаца у Вишеграду није изненађујуће с обзиром на то да Обавјештајно-безбједносна агенција /ОБА/ БиХ дуже времена извјештава и о најмањем присуству било кога са тог простора и све их означава као “четничке хорде”.

 “ОБА извјештава да су то жчетнициж који обиљежавају одређене догађаје и да је све што се догађало жзлочиначкож. У свим депешама које иду на терен од њихових радника који су запослени у центрима тражи се да хитно извјештавају о томе”, рекао је Новић.

Он је истакао да агенцију ОБА “не интересује шта се дешава у неким другим мјестима - да ли неко предузима неке мјере против српског народа и да ли се организују у неке антисрпске покрете”.

“То не интересује ни Тужилаштво, које изгледа нема другог посла него да пабирчи по неким истрагама без основа, а не рјешава ратне злочине у којима су Срби страдали”, рекао је Новић.

Он каже да сматра да те ствари продубљују јазове унутар БиХ.

У Вишеграду је данас обиљежен Дан руских добровољаца, који је уврштен у календар значајних историјских догађаја Републике Српске у знак сјећања на руске борце страдале у одбрамбено-отаџбинском рату.

Дан руских добровољаца обиљежава се 12. априла, на дан када су 1993. године код Вишеграда погинула три руска добровољца - Константин Богословски, Владимир Сафонов и Дмитриј Попов, а више њих је рањено.

Због најаве обиљежавања овог дана, Тужилаштво БиХ је саопштило да је формирало предмет.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана