Novi migrantski talas stiže na proljeće

Lj. A.
Novi migrantski talas stiže na proljeće

Bijeljina - Na području Republike Srpske od početka godine do danas evidentirano je oko 386 migranata, a na proljeće se može očekivati njihov intenzivniji priliv, izjavio je juče član Koordinacionog tijela Vlade Srpske za praćenje kretanja ilegalnih migranata Miloš Stevanović.

On je dodao da će zbog mogućeg povećanja broja migranata na proljeće biti zatraženo da se svi nadležni u BiH više uključe u čuvanje granice, te da se uključe i Oružane snage, koje imaju tehničke kapacitete.

- Republika Srpska neće prihvatati izgradnju centra za smještaj migranata na teritoriji Srpske, niti će za to izdvajati budžetska sredstva, a neće prihvatati ni strane donacije - rekao je Stevanović.

On je rekao da migranti ne mogu boraviti na teritoriji Republike Srpske, osim u zakonskom roku sa potvrdama i putem takozvanog humanog transporta, a što je policija Srpske i ranije omogućavala.

Prema njegovim riječima, Koordinaciono tijelo će nastaviti da preduzima niz operativnih aktivnosti za rješavanje problema migranata.

On je istakao da Vlada Republike Srpske ostaje pri stavu da promjena demografske slike stanovništva u Srpskoj neće biti omogućena.

- U potpunosti razumijemo da su migranti krenuli za nečim boljim, ali Republika Srpska i BiH nemaju namjeru, niti mogućnosti da ih ovdje smjeste - dodao je Stevanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana