Nema uslova za rad parlamenta

Ž. D.
Nema uslova za rad parlamenta

Sarajevo - Prva hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH, koja je trebalo da bude održana juče, prekinuta je na samom početku zbog nedostatka kvoruma jer se u sali nisu pojavili poslanici stranaka sa sjedištem u Srpskoj.

Na sjednicu su došla 22 poslanika, što je bilo dovoljno za rad, ali nije bilo uslova da Predstavnički dom odlučuje o bilo čemu. Prema dnevnom redu sjednice, trebalo je da poslanici razmatraju informaciju Savjeta ministara u tehničkom mandatu o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH s osvrtom na aktuelnu bezbjednosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona. Druga tačka dnevnog reda trebalo je da bude informacija Kolegijuma Predstavničkog doma o razlozima neimenovanja članova Delegacije Parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope i mogućim posljedicama. Sazivanje hitne sjednice zatražili su poslanici SDP-a, Naše stranke, SBB-a i A-SDA.

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto rekla je da je prekinula hitnu sjednicu jer je smatrala da nema uslova za rad. Krišto je naglasila da su razlozi i što nema uslova za odlučivanje, ali i zbog neprisustva svih članova kolegijuma pa nije bilo moguće tumačenje Poslovnika o radu Predstavničkog doma.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac izjavio je da poslanici ove stranke nisu došli jer nisu stečeni politički uslovi za njeno održavanje.

- Ne odustajemo od našeg stava - ne želimo da učestvujemo u radu takvog parlamenta dok ne bude izabran Savjet ministara i dok ne budu implementirani izborni rezultati - rekao je Košarac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana