Milorad Dodik: Novinari treba da budu u rangu državnog službenika

D. M.
Milorad Dodik: Novinari treba da budu u rangu državnog službenika

Banjaluka - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, odgovarajući na novinarsko pitanje o predloženom nacrtu zakona o javnom redu i miru, izjavio je da niko ne ugrožava novinare, ali da treba vratiti dostojanstvo novinarskoj profesiji i vratiti je u analitiku.

- Ja sam završio fakultet političkih nauka i znam šta je novinarska vijest, da na pet pitanja moraš da odgovoriš, a ako si u analitici, imaš pravo da izneseš svoj stav, ali za taj stav moraš da odgovaraš. Ne da kaljaš ljude, da svašta izmišljaš, da lažeš, da petljaš da si priučen za takve stvari i da si službenik službe sa zapada, a da se to smatra vrlinom. Ja sam, dakle, protiv zloupotrebe bilo čega, ali isto tako sam da se zaštiti i obezbijedi dostojanstvo policijskog radnika i državnog službenika. Evo, ja se slažem i da novinari budu u rangu državnog službenika - rekao je Dodik u intervju za beogradski portal “Espreso.rs”.

U veoma opširnom intervjuu Dodik je ponovo crtao karte regiona, govorio o ratnoj prošlosti i redovnim dnevnopolitičkim pitanjima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana