Mićić: Samo sa jednim zajedničkim kandidatom imamo šansu

Srna
Mićić: Samo sa jednim zajedničkim kandidatom imamo šansu

Bijeljina - Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mićo Mićić rekao je danas da SDS samo sa jednim zajedničkim, jedinstvenim kandidatom za predsjednika stranke, ima šansu da se vrati na neke stare pozicije.

On je naveo da će Skupština SDS-a na nivou Republike Srpske biti održana 30. juna, a da bi danas na Izbornoj skupštini SDS-a Bijeljina, trebalo da bude potvrđen ili odbijen raniji prijedlog bijeljinskog Izvršnog odbora SDS-a da on bude kandidat za predsjednika stranke.

“Mnogo bitnije od toga jeste da se svi kandidati ujedine, ne dijele, da se slože o tom pitanju, da se stranka ne dijeli te da na Skupštinu stranke izađemo sa jednim kandidatom, a da li ću to biti ja ili neko drugi, svejedno je, ali je važno da jedinstvo stranke bude u prvom planu. Trebalo bi da svi zajedno pokušamo da napravimo dobar rezultat na narednim izborima”, rekao je Mićić.

On je novinarima rekao da Gradski odbor SDS-a Bijeljina danas bira kompletno novo rukovodstvo, jer su se stekli uslovi za to.

“Kada kažem novo onda mislim na Skupštinu koja je samim delegiranjem došla, odnosno oko 310 ljudi biće na redovnoj izbornoj Skupštini i oni će birati predsjednika Gradskog odbora, potom 64 od 77 članova Gradskog odbora, 34 delegata za Skupštinu stranke koja će biti održana 30. juna, te pet predstavnika u Glavni odbor SDS-a”, rekao je Mićić.

On je istakao da je SDS osvježen sa značajnim brojem mladih ljudi, a u nekoliko mjesnih odbora bilo je izmjena predsjednika odbora.

Mićić je naveo da u Skupštini Gradskog odbora ima više od 100 žena, odnosno više od trećine, da imaju više od 300 omladinaca, čiji predsjednik će, takođe, biti izabran večeras”, rekao je Mićić.

Izborna skupština SDS Bijeljina je u toku, a nakon sjednice biće izdato saopštenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana